Į mokyklą Rugsėjo 1-ąją - kanalizacijos vamzdžiu

Kai visa Lietuva ir pasaulis švęs mokslo šventę, Lietuvos sostinės Zuikių gatvės gyventojai mokyklas pasieks tik lietaus kanalizacijos vamzdžiu, vedančiu po 1951-ais metais supiltu geležinkelio pylimu.

Prieš 50 metų šiuo vamzdžiu į mokyklas ėję mokinukai jau beveik pensininkai, o valdžia šios problemos nė neketina spręsti.

„Mums miestą pasiekti yra trys būdai – kanalizacijos vamzdžiu, bėgiais, arba automobiliu darant 15-os kilometrų lankstą. Nelaimės atveju operatyviai mūsų nepasiekia net greitoji, policija ar gaisrinė. Mes suaugę išmokom gyvent su tuo, bet dėl vaikų tai tikrai apmaudu – į mokyklą pro kanalizacijos vamzdį“, - skundžiasi Zuikių gatvės gyventojas L.M. auginantis mokyklinio ir ikimokyklinio amžiaus atžalas.

„Valdžios abejingumas išties stulbinantis – varliagyviams pralaidas įrengia, žvėrims šimtus kilometrų tvorų nutiesia, o vaikų saugumas tarsi nulio vietoje. Mums pagelbėti sutikę verslininkai yra pasirengę tunelį nemokamai suprojektuoti, pastatyti galima iš ES lėšų, bet savivaldybė ir to girdėti nenori“ - antrino kitas gyventojas.

Norėdami atkreipti šalies ir miesto valdžios bei Lietuvos geležinkelių (LG) atsakingų vadovų dėmesį Zuikių gatvės gyventojų atstovai rugsėjo 1-ąją paminės ne mokyklose, bet aplankydami  Švietimo ir mokslo ministrą, Vilniaus merą bei LG vadovus ir įteikdami jiems tunelio, su pro jį lendančiais žmonėmis, miniatiūras bei vaikų piešinius ir laiškus.


Šiame straipsnyje: vamzdiszuikių gatvėmokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tarkovskis

Tarkovskis portretas
labai romantiska.

Dzo

Dzo portretas
Bliam nervas paeme, gyvenu pats sostineje centre ir atrodo viskas pas mus su miestu gerai. Bet sis straipsnis atveria gedinga problema. Butinai reikia kuo greiciau isspresti..

Usas

Usas portretas
aha, patraukli vietele vaikuciu pasitykoti..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių