Į klases – su skėčiais

Lietus kai kurioms Klaipėdos mokykloms apnuodijo artėjančią rugsėjo 1-ąją. Ne ką sausesni prognozuojami ir mokslo metai.

Tyvuliuojančios balos pasitiko po atostogų grįžtančius „Varpo" vidurinės mokyklos darbuotojus. Nesiliaunantys lietūs perniek pavertė kosmetinį mokyklos remontą. Balose skendėjo klasės, koridoriai, valgykla.

Artėjantys mokslo metai kelia ne mažiau nerimo, nes dirbti gali tekti lietaus merkiamose klasėse.

Pro kiaurą stogą bėgantis vanduo nemaloniai stebina ne pirmi metai. Mokytojai pasakojo, kad kartais atėjus į darbą pirma reikėdavo čiupti už skudurų, o tik tada imtis tiesioginių savo pareigų.

Šiemet dėl susidėvėjusios didesnės stogo dangos, nukentėjo beveik visa mokykla. Baiminamąsi, kad permirkusios sporto salės lubos vieną dieną gali neišlaikyti. Jau dabar nuo jų byra tinkas.

„Lyja ant galvų! Bet neįmanoma savo jėgomis sutvarkyti keturis tūkstančius kvadratinių metrų kiauro stogo. Langų rėmai taip pat supuvę. Priklausomai nuo vėjo krypties, kartais taip merkia lietus, kad nespėjame valyti vandens", - guodėsi mokyklos direktoriaus pavaduotoja ūkio reikalams Rima Stainienė.

Lietus dėl kiaurų stogų problemų taip pat sukėlė „Smeltės" ir „Santarvės" pagrindinėse mokyklose, tačiau šiose mokymo įstaigose situacija nėra tokia bloga kaip „Versmės" vidurinėje.

Pasak Klaipėdos švietimo įstaigų ūkio tarnybos viršininkės Violetos Gembutienės, paskaičiavus, kiek kainuotų kapitalinis „Varpo" vidurinės mokyklos stogo remontas, tos minties atsisakyta.

Didelio ploto stogui reikėtų pernelyg daug lėšų, kurių šiuo metu Savivaldybė neturi. Be to, dėl įvairių reikalavimų remontą būtų galima pradėti ne anksčiau kaip kitais metais. Tad nuspręsta pasirinkti paprastesnį ir greitesnį variantą - keisti stoglangius ir lopyti dalį stogo.

57 stoglangių keitimas ir visi darbai atsieis apie 350 tūkst. litų. Tuo tarpu kapitaliniam stogo remontui prireiktų ne mažiau milijono.

„Dar nėra sutarties, rangovo, tik šiandien Finansų skyriui nuvežiau prašymą", - vakar paklausta apie galimą darbų pradžią sakė V. Gembutienė. Tikimąsi, kad darbų bus imtąsi iki pabjūrant rudens orams.

„Smeltės" mokykloje situaciją dar turėtų įvertinti inžinieriai. Tad ir bus sprendžiama, ką daryti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių