Gabiems mokiniams – Prezidento padėka

Ketvirtadienį prezidentūroje surengtas iškilmingas tarptautinėse moksleivių olimpiadose laimėjusių mokinių, jų vadovų ir tėvų priėmimas. Renginyje dalyvavo prezidentas Valdas Adamkus bei Švietimo ir mokslo ministerijos viceministrė Virginija Būdienė.

Šalies vadovo nuomone, puikūs mokinių rezultatai liudija, kad Lietuvos jaunimas yra ištroškęs žinių, nori siekti mokslo aukštumų, tobulėja ir rūpinasi savo ateitimi.

„Jums nėra karčios mokslo šaknys, nes iš savo patirties žinote - iš jų išaugę vaisiai bus saldūs ir reikalingi ne tik jums, bet ir daugeliui žmonių", - moksleiviams kalbėjo V.Adamkus.

2008 metų tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose apdovanojimus pelnė 11 Lietuvos mokinių komandų. Šiais metais mokiniai laimėjo 5 aukso, 9 sidabro, 17 bronzos medalių, 12 buvo apdovanoti pagyrimo raštais.

Iš 40-osios tarptautinės chemijos olimpiados, vykusios Budapešte (Vengrija) visi Lietuvos komandos mokiniai grįžo su medaliais. Aukso medalį pelnė abiturientė Roberta Pocevičiūtė (Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazija). Bronzos medaliais buvo apdovanoti abiturientai Sandra Stanionytė (Vilniaus licėjus), Mindaugas Jakutis (KTU gimnazija) ir vienuoliktokas Ignas Anikevičius (Vilniaus licėjus).

19-oje tarptautinėje mokinių biologijos olimpiadoje, vykusioje Mumbajuje (Indija), pirmąjį Lietuvos jaunųjų biologų sidabro medalį iškovojo vienuoliktokė Milda Jakutavičiūtė (Kauno Milikonių vidurinė mokykla). Bronzos medaliais buvo apdovanotos abiturientės Justė Žagūnaitė (Vilniaus licėjus) ir Laura Navasaitytė (Kretingos J.Pabrėžos gimnazija).

Sėkminga buvo ir 49-oji tarptautinė mokinių matematikos olimpiada, vykusi Madride (Ispanija), kadangi visi mūsų šaliai atstovaujantys mokiniai pelnė apdovanojimus. Vilniaus licėjaus mokinys Vytautas Gruslys laimėjo sidabro medalį, o bronzos medalius - Vaidotas Kurlianskas iš KTU gimnazijos ir Gytis Žilinskas iš Vilniaus licėjaus.

20-osios tarptautinės informatikos olimpiados, vykusios Kaire (Egiptas), sidabro medalis atiteko vienuoliktokui Gediminui Liktarui (KTU gimnazija), bronzos medaliai - dvyliktokui Vytautui Grusliui (Vilniaus licėjus) ir vienuoliktokui Adui Burkšaičiui (V.Grybo vidurinė mokykla).

Bronzos medalį iš 39-osios tarptautinės mokinių fizikos olimpiados, vykusios Hanojaus mieste (Vietname), parsivežė KTU gimnazijos dešimtokas Povilas Kanapickas. Jo komandos draugas - Vilniaus „Juventos" gimnazijos abiturientas Vladimiras Chorošajevas - tarptautinėje fizikos olimpiadoje įvertintas pagyrimo raštu.

Lietuvos mokiniai šiais metais taip pat sėkmingai pasirodė 5-oje Europos Sąjungos mokslo olimpiadoje Nikosijoje (Kipras) ir Bandung mieste (Indonezija) vykusioje 2-oje tarptautinėje mokinių astrofizikos ir astronomijos olimpiadoje.


Šiame straipsnyje: Mokinių olimpiada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių