Gabiausi Lietuvos vaikai bursis Kaune

Balandžio 18–20 dienomis į Kauną rinksis gabiausi visos šalies 9–12 klasių mokiniai. Nacionalinė moksleivių akademija – didžiausia ne pelno siekianti organizacija, kuri rūpinasi gabių vaikų ugdymu – šalies laikinąją sostinę pavers žinių centru pakviesdama tarptautinių ir šalies olimpiadų laimėtojus susipažinti su šalies universitetų mokslininkais.

Gabius šalies mokinius Nacionalinė moksleivių akademija šiemet suburia jau antrą kartą. Sausio mėnesį Palangoje krimtę teorines 9 skirtingų mokslo sričių – matematikos, fizikos, ekonomikos, biochemijos, chemijos, lietuvių filologijos, istorijos, informatikos ir muzikos – žinias, šį kartą mokiniai bus kviečiami įgyti praktinių įgūdžių.

Kaune vyksiančiame renginyje Nacionalinė moksleivių akademija suburs geriausius šalyje Kauno technologijos ir ISM Vadybos ir ekonomikos universitetų dėstytojus, kurie dvi dienas su vaikais dirbs laboratorijose, skaitys vertingas paskaitas. Gabūs šalies mokiniai galės rinktis iš nemenkos programų įvairovės, gilintis į finansų, komunikacijos ir derybų sritis, išgirsti daug vertingos informacijos apie ultragarso subtilybes ar netgi išmokti kurti animaciją. Svarbu, kad visos šios programos bus tarpdisciplininės.

Renginyje dalyvaus apie 70 gabiausių šalies mokinių iš įvairių Lietuvos kampelių. Vaikai ne tik iš didžiųjų Lietuvos miestų, bet ir Pakruojo, Jurbarko, Plungės, Druskininkų, Alytaus turės galimybę susipažinti vieni su kitais ir kartu spręsti įvairias užduotis bei parengti bendrus projektus. Anot organizatorių, taip mokiniai galės plėsti savo akiratį, bus mažinama šalies rajonų ir didžiųjų miestų švietimo sistemų atskirtis. Šie komandiniai užsiėmimai organizuojami norint, kad vaikai visapusiškai tobulėtų ir būtų pasiektas vienas svarbiausių Nacionalinės moksleivių akademijos tikslų  – sukurtas gabių mokinių tinklas, kuris suteiktų galimybę ateityje sėkmingai bendradarbiauti tarpusavyje kuriant mokslo, meno ir verslo projektus Lietuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių