Elektroninių etikečių sistema neklaidins pirkėjų

Skaitmeninės elektronikos bendrovė UAB „BMS Megapolis" didžiausioje savo parduotuvėje Vilniuje įdiegė modernią elektroninių etikečių (ESL - Electronic Shelf Label) sistemą.

Šią sistemą įdiegusios UAB „Neto Baltic" vadovų teigimu, tai - pirmosios elektroninės etiketės visoje Baltijos šalių mažmeninės prekybos rinkoje. Apie 150 tūkst. litų kainavęs projektas leidžia realiu laiku pranešti pirkėjams apie prasidėjusias akcijas ar nuolaidas, taip pat eliminuoja etiketėse pasitaikančių rašytinių klaidų galimybę.

„Elektroninių etikečių atsiradimas naudingas tiek „BMS Megapoliui", tiek mūsų klientams. Nuo šiol niekada nebus taip, kad lentynoje šalia prekės nurodyta kaina neatitiktų tikrosios kainos, įvestos į prekių sistemą. Tokių klaidų, nors itin retai, pasitaiko daugelyje prekybos tinklų, kadangi įprastos etiketės karpomos ir klijuojamos rankiniu arba mechaniniu būdu. Tuo tarpu elektroninės etiketės visuomet nurodo tą kainą, kuri yra įvesta į parduotuvės sistemą.", - sakė „BMS Megapolis" prekybos tinklo direktorius Artūras Afanasenka.

Kaip teigia sistemą įdiegusios bendrovės „Neto Baltic" vykdantysis direktorius Baltijos šalims Vaidas Bielinis, kiekviena elektroninė etiketė - tai mikroprocesorinis įrenginys, turintis bevielio ryšio siųstuvą ir imtuvą, atmintį ir ekraną. Centriniame sistemos kompiuteryje etiketė priskiriama konkrečiai prekei - kai kompiuteryje pakeičiama kaina, informacija bevieliu ryšiu iškart pasiekia etiketę, įrašoma į jos atmintį ir rodoma ekrane.

Pasak V.Bielinio, elektroninės etiketės labiau paplitusios JAV, tačiau po truputį skverbiasi ir į Europos mažmeninės prekybos rinką. „JAV patirtis parodė, kad, įdiegusios ESL, parduotuvės sumažina valdymo kaštus ir laiko sąnaudas, be to, šią sistemą palankiai vertina ir vartotojai", - teigė V. Bielinis.

„BMS Megapolio" vadovas A.Afanasenka pabrėžė ir elektroninių etikečių naudą ekologijai - naujoji sistema leidžia gerokai sumažinti popieriaus vartojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių