Dešimtokams egzaminai bus privalomi

Artėjant naujiems mokslo metams švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius apibendrino numatomus pokyčius švietimo srityje.

Vienas jų - privalomi egzaminai dešimtokams, kuriuos nuo 2003 metų jie galėjo pasirinktinai laikyti arba nelaikyti. Ministras teigė, kad ateinantį pavasarį dešimtokai privalomus valstybinės lietuvių kalbos ir matematikos egzaminus turės laikyti tam, kad galėtų stebėti savo mokymosi procesą.

Pasak A.Monkevičiaus, egzaminai pratina jauną žmogų atsakingiau mokytis.

"Egzaminai padeda moksleiviui suprasti savo padarytą pažangą, todėl reikia, kad moksleivis pratintųsi vertinti savo žinias", - teigė A.Monkevičius.

Egzaminų dešimtokams grąžinimas numatytas dar pavasarį Švietimo ir mokslo ministerijos kolegijos patvirtintame Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo ir brandos egzaminų tobulinimo 2008-2012 metais priemonių plane.

Ministras trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje taip pat priminė, kad nuo rugsėjo pedagogų atlyginimai padidės 15 procentų. Algos augs ir kitais metais - nuo 2009 metų sausio pedagogų tarnybinių atlyginimų koeficientai padidės vidutiniškai 10 procentų.

Taip pat A.Monkevičius akcentavo mokinių krepšelio lėšų didinimą, vienam mokiniui skiriant 68, 97 litus (praėjusiais metais buvo skiriami 62 litai). Nuo 2009 - ųjų sausio mokinio krepšelį ketinama papildyti ir lėšomis, skirtomis egzaminams administruoti ir vertinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių