Bus įteikti mokslo ir verslo partnerystės apdovanojimai

Šiandien pirmą kartą Lietuvoje įvyks mokslo ir verslo partnerystės apdovanojimai „Gyvybės medis", skirti pagerbti svarbiausius mokslo ir verslo laimėjimus gamtos bei medicinos mokslų srityse.

Iškilmingame renginyje Taikomosios dailės muziejuje Vilniuje „Gyvybės medžio" laureatai bus apdovanoti 4 kategorijose - už mokslo veiklą, pritaikytą medicininėje praktikoje, už profesinę veiklą medicinos ir gamtos mokslų srityje, už mokslo pritaikymą versle ir už inovacijas, įdiegtas žemės ūkyje.

Mokslo ir verslo partnerystės apdovanojimams buvo nominuoti sėkmingi mokslo ir verslo bendradarbiavimo projektai medicinos ir gamtos mokslų srityje, kurie per pastarąjį dešimtmetį iš esmės pagerino visuomenės gyvenimo kokybę, garsino Lietuvą ir įrodė Lietuvos mokslo bei verslo novatoriškumą pasauliui.

„Medicinos ir gamtos mokslai - Lietuvos aukštųjų technologijų plėtros ateitis. Tai didelio intelektinio potencialo reikalaujanti sritis. Mūsų tikslas - gerinti visuomenės gyvenimo kokybę remiant inovacijų kultūrą ir verslo įmonių bei žinių pagrindu veikiančių institucijų konkurencingumą", - teigia Lietuvos mokslų akademijos prezidentas Zenonas R. Rudzikas.

Apdovanojimų „Gyvybės medis" laureatus rinko komitetas, kurio narius delegavo Lietuvos mokslų akademijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, sveikatos apsaugos, ūkio ir kitos ministerijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių