Aukštosios mokyklos grasina streikais

Kitą savaitę Lietuvos aukštosios mokyklos rengia visuotinį streiką.

Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas praneša, kad įspėjamasis streikas visuose Lietuvos universitetuose ir kitose aukštosiose mokyklose įvyks spalio 7 dieną nuo 10 iki 12 valandos.

Kaip teigiama pranešime, streikuoti nuspręsta dėl to, kad šalies vyriausybė bei Švietimo ir mokslo ministerija „pastaraisiais metais nevykdo aukštosioms mokykloms ir susivienijimui duotų pažadų ir Konstitucinio teismo sprendimo".

Streiko metu bus reikalaujama iki spalio pabaigos kompensuoti aukštosioms mokykloms jų prarastas lėšas dėl studentų, besimokančių valstybės finansuojamose vietose, atleidimo nuo dalinio mokesčio už studijas bei grąžinti universitetams 41 mln. litų, nusavintų mokytojų algoms padidinti.

Susivienijimas reikalauja nuo sausio mėnesio padidinti mokslą ir studijas aptarnaujančio ir techninio - ūkinio personalo darbo užmokestį 20 proc. ir įtraukti šią darbuotojų grupę į ilgalaikę universitetų darbuotojų atlyginimų kėlimo 2009-2011 metais programą.

Taip pat reikalaujama vykdyti Konstitucinio teismo sprendimą dėl pilno lėšų skyrimo studijoms valstybės finansuojamose vietose.

Jei iki spalio 30-osios Vyriausybė bei Švietimo ir mokslo ministerija neįvykdys šių reikalavimų, profesinių sąjungų susivienijimas grasina organizuoti visuotinį ilgalaikį aukštųjų mokyklų darbuotojų streiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių