Atidaroma tarptautinė žmogaus teisių mokykla

Trečiadienį Mykolo Romerio universitete bus atidaryta Tarptautinė vasaros žmogaus teisių mokykla. Ją organizuoja universiteto Teisės fakultetas, Žmogaus teisių stebėjimo institutas ir Elono universitetas (JAV) bendradarbiaujant su Europos humanitariniu universitetu, įsikūrusiu Vilniuje.

Vasaros mokykla, kuri vyks liepos 23-rugpjūčio 1 dienomis, skirta Baltarusijos, Lietuvos ir JAV bakalauro ir magistrantūros programų studentams. Mokyklos dalyviai klausysis paskaitų bei diskutuos apie žmogaus teisių apsaugos ir gynimo problemas, analizuos praktines situacijas, dalyvaus teismo inscenizacijoje.

Paskaitas skaitys lektoriai iš Lietuvos, Baltarusijos, Šveicarijos, Didžiosios Britanijos ir JAV. Po paskaitų bei praktinių užsiėmimų vasaros mokyklos dalyviai bus supažindinami su institucijų, užtikrinančių žmogaus teisių apsaugą Lietuvoje, veiklos principais.

Vasaros mokyklos dalyviai taip pat aplankys Lygių galimybių ir Vaiko teisių apsaugos kontrolierių tarnybas, Europos Komisijos atstovybę Lietuvoje, Genocido aukų ir Kauno IX forto muziejus.

Mokyklos atidaryme dalyvaus JAV ambasadorius Lietuvoje Johnas Cloudas, Seimo nariai, kitų valstybės institucijų bei akademinių bendruomenių atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių