Apie patyčias – meno kalba

Visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus" trečiadienį Vilniuje apdovanojo piešinių konkurso, kuriuo siekta atkreipti visuomenės dėmesį į smurtą prieš vaikus, nugalėtojus. Jais tapo Anykščių Vienuolio gimnazijos moksleiviai.

Konkurse dalyvavo kelios dešimtys 12-17 metų amžiaus moksleivių grupių iš 12 šalies savivaldybių. Darbus vertino komisija, suburta iš Dailės akademijos, Švietimo ir mokslo ministerijos, „Gelbėkit vaikus" specialistų.

Nugalėtojams puikų prizą - kelionę visai grupei į Švediją - skyrė pagrindinis projekto partneris „Swedbank".

„Šis konkursas - vienas iš tarptautinio projekto „Draugystė be sienų" akcijų. Jis surengtas siekiant įgyvendinti vaikų teisę išreikšti savo nuomonę apie smurtą ir būti išklausytam, skatinti jaunimą aktyviai dalyvauti mokyklos veikloje ir savo geru pavyzdžiu parodyti, kaip galima mažinti patyčias mokykloje ir bendrauti draugiškai, be pykčio. Nugalėtojų piešinys, kuriame meno kalba parodyta patyčių problema Lietuvoje, ateityje taps organizacijos „Gelbėkit vaikus" reklaminiu plakatu", - portalui pasakojo organizacijos projektų vadovė Kristina Stepanova.

Nuo šių metų pradžios Švedijoje ir trijose Baltijos šalyse vykdomas  tarptautinis projektas „Draugystė be sienų" siekia spręsti visoms šalims aktualią patyčių problemą - kovoja su smurtu mokyklose, nukentėjusiems vaikams suteikia paramą.

2008 metais bendrovės „TNS Gallup" atliktas tyrime atskleidė, kad 22 proc. vaikų mokykloje patyrė fizinį smurtą, iš 19 proc. moksleivių buvo atimti pinigai, asmeniniai daiktai, maistas, ir net 65 proc. vaikų patyrė kitokio pobūdžio patyčias. Jas nuolat patiria 13 proc. mokinių.

Organizacijos „Gelbėkit vaikus" teigimu, patyčios turi žalojančios įtakos vaikams ir yra viena svarbiausių priežasčių, kodėl jie jaučiasi nesaugiai mokykloje, namuose, kieme, leisdami laisvalaikį su draugais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių