A.Monkevičius nori paspartinti švietimo reformas

Šiandien pristatęs svarbiausius numatomus darbus, švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius pabrėžė, kad būtina paspartinti Aukštojo mokslo įstatymo pataisų priėmimą.

Pasak ministro, reikia priimti tokias įstatymo pataisas, kad jos nesumažintų šalies Konstitucijoje numatytų teisių kiekvienam pagal sugebėjimus siekti mokslo.

Ministras taip pat siekia, kad jau šį rudenį būtų patvirtintos ir pradėtos įgyvendinti penkių slėnių programos. Pasak A.Monkevičiaus, Lietuva turi unikalią galimybę gauti iš ES didžiulę paramą integruotiems mokslo, studijų ir verslo centrams (slėniams), kurie tampa stipriais ekonominės ir socialinės pažangos varikliais. Todėl, anot jo, svarbu programų įgyvendinimą pradėti kuo greičiau.

„Tėvus norime patikinti, kad mūsų noras ir siekis - mokslo metus pradėti be įtampos ir nerimo. Dėsime visas pastangas, kad nenukentėtų vaikai. Labai svarbu tęsti pradėtus darbus, stengtis, kad būtų tobulinama mokytojų darbo užmokesčio sistema, gerėtų mokytojų darbo sąlygos ir stiprėtų mokytojų socialinės garantijos", - teigė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių