Alytuje vidurinės mokyklos nunyks kitąmet

Praėjusią savaitę Alytaus miesto savivaldybės taryba nusprendė pakeisti Dzūkijos ir Dainavos vidurinių mokyklų tipą ir nuo 2010 metų rugsėjo 1 dienos šias ugdymo įstaigas pavadinti pagrindinėmis mokyklomis. Patvirtinti būsimų pagrindinių mokyklų nuostatai.

Nekomplektuos 11 klasių

Nuo naujųjų mokslo metų Dzūkijos sostinėje veiks tik dvi vidurinės bendrojo lavinimo mokyklos - Likiškėlių ir Panemunės. Bet ir šioms gyvuoti liko neilgai.

„Nuo naujųjų mokslo metų Likiškėlių ir Panemunės vidurinės mokyklos nekomplektuos vienuoliktų klasių. Dabartiniai minėtų mokyklų vienuoliktokai kitąmet baigs savo mokyklas ir gaus brandos atestatus. Nuo 2011 metų rugsėjo 1 dienos Likiškėlių ir Panemunės vidurinės mokyklos taps pagrindinės dešimtmetės”, - vakar sakė miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas.

Alytuje, kaip ir visoje šalyje, mokyklų tinklo pertvarkos planai buvo sutikti prieštaringai. Tuomečių „Volungės” ir Vidzgirio vidurinių mokyklų mokiniai ir mokytojai protestavo prieš ketinimus jas paversti pagrindinėmis, su steigėja - miesto savivaldybe bylinėjosi Kauno apygardos administraciniame teisme, tačiau pralaimėjo. Daugiau kaip 600 „Volungės” vidurinės mokyklos mokinių ir mokytojų protestuodami gyva grandine buvo apjuosę savąją mokyklą. Tai buvo pirmas atvejis miesto švietimo istorijoje.

Gaus gimnazijos atestatus

Tame pačiame posėdyje miesto savivaldybės taryba nuo balandžio 1 dienos veikiančios Putinų gimnazijos direktoriui Alfonsui Žiūkui nustatė 5 proc. priedą prie atlyginimo. Teisės aktai leidžia gimnazijų direktoriams nustatyti priedus prie atlyginimų nuo 5 iki 20 procentų. Tokio dydžio priedus gauna ir kitų Dzūkijos sostinės gimnazijų - Jotvingių ir Šv. Benedikto - vadovai Kęstutis Miliauskas ir Vytautas Bigaila.

„Neseniai Švietimo ir mokslo ministerija patvirtino Adolfo Ramanausko-Vanago vidurinės mokyklos teikiamos vidurinio ugdymo programos akreditaciją. Tarybai teiksime svarstyti sprendimo projektą, kad nuo birželio 1 dienos vidurinės mokyklos pagrindu būtų įsteigta Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija”, - sakė V.Valūnas.

Jeigu taip atsitiktų, šiųmečiams mokyklos dvyliktokams būtų įteikti gimnazijos baigimo brandos atestatai.

Nuo rugsėjo 1 dienos Alytuje turėtų veikti 4 gimnazijos, 2 vidurinės ir 6 pagrindinės mokyklos.


Šiame straipsnyje: Kauno regionasmokyklaAlytus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių