A.Adamkienės fondas vaikus mokys lyderystės

Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas moksleivius iš įvairių Lietuvos mokyklų pakvietė pratęsti mokslo metus netradicinėje Lyderių mokykloje. Į savaitės trukmės studijas, kurios prasidės birželio 28 dieną Vilniuje, atvyks 20 moksleivių.

Lyderių mokykloje būsimieji vienuoliktokai susipažins su lyderystės pagrindais, jiems paskaitas ir praktinius užsiėmimus ves žinomi Lietuvos verslininkai, ekspertai ir universitetų dėstytojai - Leonidas Donskis, Petras Auštrevičius, Lauras Bielinis, Arminas Lydeka ir kiti. Tai jau antrus metus fondo organizuojamas švietimo projektas, kurio svarbiausias tikslas - suteikti jauniems žmonėms žinių apie moralią lyderystę.

„Projekte pakviesti dalyvauti gabūs moksleiviai, kurie, tikiuosi, ateityje taps lyderiais savo pasirinktose veiklos srityse. Svarbiausia, kad jie būtų moraliais lyderiais. Būtent tokios lyderystės pagrindų mes kartu su projekto partneriais mokysime vaikus Lyderių mokykloje", - pažymi labdaros fondo įkūrėja Alma Adamkienė.

Projekte buvo kviečiami dalyvauti moksleiviai iš 42-jų A.Adamkienės fondo globojamų kaimo mokyklų. Atsižvelgiant į mokytojų rekomendacijas ir įvertinus moksleivių aktyvumą mokyklų bendruomenių gyvenime, buvo atrinkta 20 dešimt klasių baigusių moksleivių, kurie taps Lyderių mokyklos studentais.

Moksleiviai bus apgyvendinti viename iš sostinės viešbučių, kur vyks didžioji paskaitų dalis. Kai kurios paskaitos moksleiviams vyks netradicinėje aplinkoje - Lietuvos radijuje ir televizijoje, banke, prezidentūroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių