20 mažamečių nušovęs A. Lanza turėjo „blogio geną“?

Mokslininkai ruošiasi ištirti 20-mečio Adamo Lanza DNR ir nustatyti, ar jis turėjo "blogio geną“, kurs galėjo būti kraupių žudynių priežastimi, rašo dailymail.co.uk.

Tyrimas, kuriame mokslininkai ieškos neįprastų A. Lanza genų pakitimų ir mutacijų, manoma, yra pirmasis toks atliekamas masiniam žudikui.

Genetikai pasiryžę atidžiai išstudijuoti visą A. Lanza genomą. Konektikuto universiteto genetikos profesorius Arthuras Beaudetas patvirtino, kad kai kurie pakitimai genuose gali nulemti žmogaus agresyvumą.

„Mokslininkams žinomi pakitimai, kurie laikomi žmogaus agresijos, pykčio ir kt. priežastimi. Tyrime bus ieškoma  mutacijų, siejamų su psichikos sutrikimais, o ypač – su polinkiu smurtauti“, - kalbėjo A. Beaudetas.

Profesoriaus įsitikinimu, genų mutacija nebūtinai yra masinių žudikų elgesio priežastis, bet gali padėti paaiškinti daugybę panašių incidentų žmonijos istorijoje.

1diena.lt primena, kad gruodžio 14 dieną A. Lanza negailestingai nušovė 20 mažamečių vaikų ir 6 suaugusiuosius. Tai yra didžiausios žudynės mokykloje per visą JAV istoriją.

Prieš vykdamas į mokyklą, A. Lanza nušovė savo motiną, o po skerdynių pamatęs policijos pareigūnus – nusišovė pats. Tragiškas įvykis sukrėtė visą pasaulį.


Šiame straipsnyje: žudynėsJAVmokyklaAdamas Lanza

NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai kaip

o tai kaip portretas
jei kiti tyrimai sako, kad socialine aplinka labiau veikia nei genai, kas del to kaltas, ar ne tie, kurie tycia provokuoja nusiklasti ir pabega i krumus kaip sakalai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių