Vyšnios malšina migrenos skausmus

Vyšnios vertinamos ne vien dėl to, kad anksti sunoksta, bet ir dėl turtingos cheminės sudėties. Sultingos, saldžiarūgštės vyšnių uogos – tikra biologiškai aktyvių medžiagų bomba, apsauganti ne tik nuo priešlaikinio senėjimo, bet migrenos.

Vyšniose gausu vitamino C, geležies, cinko, vario, mangano, kalio. Šios uogos – stiprių antioksidantų flavonoidų talpykla. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad vyšnios padeda kovoti su vėžiu, neurologinėmis ligomis, ankstyvu diabetu. Taip pat apsaugo nuo priešlaikinio senėjimo, todėl dažnai vadinamos grožį puosėlėjančiu maistu. Šios uogos puikiai tinka laikantis dietos, ar iškrovų dienomis, kadangi viename kupiname puodelyje yra tik apie 74 kalorijos.Vyšniose mažai riebalų, tačiau gausu vandens, tad jos puikiai tinka vietoje deserto norintiems sulieknėti.

Šios uogos padeda sumažinti įvairius kūno skausmus, tarp jų ir galvos. Gelbsti gydant artritą, podagrą. Vyšnios yra naudingos gydant bronchitą, kokliušą, astmą, nervų dispepsiją ir lėtinį viduriavimą. Uogose yra melatonino, kuris užtikrina kokybišką miegą, užkerta kelią atminties praradimui. Didelis kiekis organinių rūgščių – obuolių, citrinų, pieno, rūgštynių, chino, chlorogeno – uogoms suteikia maloniai saldžiarūgštj prieskonį. Vyšnių lapai nepakeičiami rauginant daržoves, jų dedama į kai kurias gydomąsias arbatas.

Sezono metu šviežias vyšnias neribojant gali valgyti sveiki bet kokio amžiaus žmonės. Savo racione jas riboti reikėtų tik sergant hiperacidiniu gastritu, turint skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opą.

 


Šiame straipsnyje: vyšniosvitaminaisveikatadieta

NAUJAUSI KOMENTARAI

pirdylos

pirdylos portretas
daugiau kaip 70 metu vysnias uzpylinejam ant 60%obuolinio snapso ir netik gerai jauciames,bet su staciais dar lakstom pasidulkyt.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių