Vėžiu sergantis Virginijus: sveika mityba suteikė šansą gyventi

  • Teksto dydis:

Šios trečiadienio pavakarę LNK laidoje „Yra, kaip yra“ ekspertai ir eiliniai žmonės pasakos apie pigiausių maisto produktų naudą ir žalą organizmui.

Laidos dalyvis Virginijus serga vėžiu, gydytojai prognozavo, kad jis išgyvens vos metus, tačiau Virginijus sėkmingai kovoja su klastinga liga bei sako, kad jau 10 mėnesių negeria jokių vaistų, tik vitaminus, ir visiškai pakeitė mitybą. Virginijus pasakos, kad anksčiau vartodavo įvairius angliavandenius, valgė tik aukščiausios rūšies mėsą, tačiau dabar suprato, kad maistą reikia rinktis daug atsakingiau. Dabar vyro mityboje visiškai nėra angliavandenių.

Sergantiems vėžiu Virginijus nepataria valgyti medaus bei rekomenduoja vartoti tik baltą mėsą, labai retai – raudoną. Iš pieno produktų naudoti tik raugintas pasukas, varškę ir kefyrą. Vyras sako, kad ant maisto esančiose etiketėse gausu užslėptų sacharidų, apie kuriuos mes nieko nežinome. Jis dabar pats auginasi daržoves bei sako, kad tik pakitusi mityba jam leidžia sėkmingai kovoti su vėžiu.

Kita laidos dalyvė – Angelė. Moteris yra bedarbė, neįgali, turi problemų su antsvoriu (šiuo metu ji sveria 130 kilogramų). Moteris atskleidė, kad kiekvieną mėnesį gauna 200 eurų pašalpą, už kurią turi išgyventi ji ir jos vyras. Ji gauna paramą, įvairių kruopų ir dribsnių, tačiau ne kartą pastebėjo ten kirmėles. Ir nors Angelė perka tik pačius pigiausius produktus, nekreipdama dėmesio į jų sudėtį, sako nemananti, kad jos perkamas maistas yra kaltas dėl sveikatos problemų.

Medicinos mokslų daktaras Algimantas Vingaras laidoje teigė, kad maisto kokybė priklauso nuo to, kiek jis yra perdirbtas. Anot specialisto, mažiau perdirbtas maistas yra geresnis. Algimantas teigia, kad maisto priedai gali sutrikdyti kepenų, inkstų ir virškinamojo trakto veiklą, o vyne esantys sulfitai gali sukelti maisto netoleravimo reakcijas. Eksperto nuomone, žmogus turi pamąstyti, ar jam reikia pridėtinių spalvų, skonio stipriklių.


Šiame straipsnyje: vėžysmitybaligos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių