A. Veryga atkirto Viešajai pirkimų tarnybai: galėtų patys nupirkti tyrimams reikalingų medžiagų

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), dėl pirkimų kritikuojanti Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją (NVSPL), galėtų pati nupirkti COVID-19 tyrimams reikalingų medžiagų.

„O gal nori VPT paimt ir nupirkt, jeigu jie taip gerai žino, ką galima, ko negalima. Iš tikrųjų, tai atsibodo jų tie komentarai. Jeigu turi pasiūlymų, gali pateikti laboratorijai, ji visą laiką laukia pagalbos“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė A. Veryga.

Jis tvirtino, kad NVSPL šiuo metu stengiasi daryti viską, kad medžiagos, kurios turėtų baigtis gruodžio viduryje, gydymo įstaigas, laboratorijas, mobiliuosius punktus pasiektų greičiau nei vykdant įprastus pirkimus.

„Stengiamasi suktis iš situacijos kaip įmanoma didinant viešumą, skaidrumą ir aišku, kad mechanizmo anksčiau ir nereikėdavo, nes tokio ir proceso nebūdavo, nebūdavo tokių poreikių“, – teigė sveikatos apsaugos ministras.

Jo teigimu, laboratorija laukia ne komentarų ar kritikos, o pasiūlymų ir pagalbos.

„Panašu, kad VPT įstrigo praeitame laikmetyje ir iš jo niekaip nesugeba išlipti. Panašu, kad šitai tarnybai jokia ekstremali situacija iki šiol nėra įsigaliojusi, tai gaila, kad taip yra“, – sakė A. Veryga.

„Noriu paraginti, jeigu kolegos iš VPT turi ne komentarų, o pasiūlymų, juos pateikti raštu, o gal net gyvai nuvažiuoti į laboratoriją ir pakonsultuoti darbuotojus, kurie vykdo viešuosius pirkimus“, – pridūrė jis.

VPT laikinoji vadovė Jovita Petkuvienė ketvirtadienį BNS teigė, kad „patobulintų“ neskelbiamų derybų, kuriomis NVSPL vadovas Danas Bakša žada įsigyti trūkstamų koronaviruso tyrimams reikalingų medžiagų, nenumato Viešųjų pirkimų įstatymas.

„Įstatymas tokio pirkimo būdo kaip patobulintos neskelbiamos derybos nenumato. Neskelbiamos derybos yra neskelbiamos derybos“, – teigė Jovita Petkuvienė.

„Jeigu laboratorija mano, kad kreipimasis į daugiau tiekėjų nei į vieną, čia kažkokiu kitokiu padaro tą pirkimo būdą, tai vis tiek lieka neskelbiamos derybos“, – pridūrė ji.

VPT vadovė taip pat teigė, kad ketinama padėti laboratorijai su metodine medžiaga apie pirkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda

Gėda portretas
Ir taip kalba ministras? Čia ta skverno profesionalų komanda? Pavasarį dar dar bet dabar akivaizdus nesusitvarkymas su padėtimi :( Žmonės tikisi sveiko proto iš naujos valdzioa

Anonimas

Anonimas portretas
Sutinku apskritai viską pirkti pats ir pilnai savimi rūpintis, atkeiskite mane nuo mokesčių. Kaip jau atsibodo tuos parazitus išlaikytį, o kur dar jų ištaškyti mano mokesčių mokėtojo milijardai....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių