Vaikų mityba vasarą: ne visi maitinasi sveikiau

  • Teksto dydis:

Įprasta manyti, kad vasarą tiek suaugusiųjų, tiek vaikų mityba tampa įvairesnė ir sveikesnė. Tačiau VUL Santaros klinikų Vaikų ligoninės gydytojas gastroenterologas doc. dr. Vaidotas Urbonas pastebi, kad vasarą, kai vaikai atostogauja, yra sunkiau stebėti, ką jie valgo.

„Vasara yra tas periodas, kai vaikai ragauja daugiau ir įvairaus maisto. Vasarą vaikai turi daugiau laisvo laiko, tad verta juos pakviesti į virtuvę ir parodyti, kaip gaminamas maistas, koks yra sveikas ir nesveikas maistas“, – pataria V. Urbonas.

Tačiau, pasak gydytojo, nors vasarą yra galimybė rinktis natūralesnio maisto, sunkiau kontroliuoti, ką vaikai valgo.

„Į mokyklą nereikia eiti ir vaikas gali ilgiau būti prie kompiuterio ar televizoriaus, jis mažiau eina į lauką. Atsirado nauja tendencija, ko anksčiau nebuvo. Jeigu yra priklausomybė kompiuteriniams žaidimams, vaikas kone visą parą praleidžia prie kompiuterio ir jam nerūpi, ar vasara, ar žiema, jis neina į lauką, mažai juda. Sėdėdamas prie kompiuterio jis dažnai valgo vadinamąjį maistą-šlamštą“, – pastebi V. Urbonas.

Gydytojas pabrėžia, kad tie vaikai, kurie eina vėlai miegoti, vartoja daugiau nesveiko maisto, lyginant su vaikais, einančiais miegoti anksti.

Plačiau – įraše.


Šiame straipsnyje: vaikų mitybavasarasveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių