V. Kasiulevičius: gal esame ne tokie beviltiški ir karantinas suveiks?

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius šeštadienį feisbuke pasidalijo įžvalgomis apie COVID-19 situaciją Lietuvoje ir pasaulyje.

Profesorius pasidalijo keturiomis skaidrėmis.

„Pirmoje skaidrėje matome, kad mūsų šalyje COVID-19 infekcijos plitimo greitis lenkia daugelį kitų Europos valstybių. Antroje skaidrėje matyti, kad  šią savaitę Lietuvoje pozityvių PGR testų dalis viršija 10 proc. (Tai vienas svarbiausių testavimo efektyvumo rodiklių. Kuo jis mažesnis, tuo geriau). Taigi patenkame į vieną grupę su Prancūzija, Slovakija, Italija, Portugalija ir ...JAV. Už mus blogiau atrodo Lenkijos, Čekijos, Vengrijos ir Austrijos šalių grupė. Visgi turėtume savo testavimo apimtimis 1000 gyventojų lygiuotis jeigu ne į Daniją ir Izraelį, tai bent į Jungtinę Karalystę. Nepamirškime, kad tos šalys, kurios daug testuoja ir vykdo kontaktų atsekimą anksčiau ar vėliau suvaldo pandemiją“, – rašė profesorius.

Anot V. Kasiulevičiaus, karantino įvedimas suveikė. „Lietuviai lapkričio 10 dieną daugiau laiko praleido namuose ir mažiau parduotuvėse. Atkreipkite dėmesį į trečią skaidrę – mes didesni parduotuvių mylėtojai negu vokiečiai, danai, airiai, lenkai, čekai, latviai ir estai. Parduotuvės ir vaistinės – antrasis lietuvio gyvenamasis  būstas, bet sukandę dantis paskutinėmis dienomis mūsų tautiečiai visgi pasidavė ir paskubomis sugrįžo į namus (4 skaidrė) aplenkdami net danus ir latvius. Gal ne tokie mes jau beviltiški ir karantinas suveiks? Kitos savaitės pabaigoje matysime tendencijas“, – rašė profesorius. 

Primename, kad per parą Lietuvoje nustatyta 1531 naujas susirgimas COVID-19, 13 žmonių mirė.

Dar aštuoni COVID-19 sirgę asmenys mirė dėl kitų priežasčių.

COVID-19 iš viso patvirtintas 33 tūkst. 387 asmenims, 25 tūkst. 322 iš jų tebeserga, 7697 pasveiko.

Nuo COVID-19 nuo pandemijos pradžios iš viso mirė 266 asmenys, dar 102 mirė dėl kitų priežasčių.

Izoliacijoje šiuo metu yra 97 tūkst. 437 asmenys.

Nuo birželio 1 dienos šalyje registruoti 443 įvežtiniai atvejai.

Per parą ištirti 14 tūkst. 579 ėminiai, bendras ištirtų ėminių skaičius siekia 1 mln. 176 tūkst. 612.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
uždraudžia negerai neuždraudžia irgi negerai o patys ar proto turite kad reikia saugotis virusas yra tikrai ir žymiai aktyvesnis nei pavasarį buvo artima giminaitė yra medikė ir dirba su covido pacientais tai tikrai reikia bent pagailėti tų darbuotojų kas jiems tenka per pamainą taip kad būkite sąmoningi ir nelaukite draudimų o saugokitės kol dar neaplankė virusas ir nevaikščiokite ieškodami nuolaidų

Anonimas

Anonimas portretas
Supratau melodiją - valstiečių paskelbtas karantinas buvo nedemokratiškas, pažeidžiantis žmonių teises ir beviltiškas, nuo šiol karantinas konserwatoriškas , demokratiškas, išryškinantis žmogaus teises , teikiantis vilties ir taip toliau lyžt, lyžt...lyžt.

to sk

to sk portretas
Kol prekybcentriai skelbs akcijas per tv,radija ir tt-tol prekybcentriai bus pilni zmoniu.Kazkam neapsimoka,kad prekybcentriai istustetu-neatrodo taip?Kazkodel Vokietijoje,Ispanijoje,Pranzuzijoje,Belgijoje akciju nereklamuoja?Zvelk giliau kaip sakoma vienoje senoje reklamoje.O ir centru neuzdaro susirgus darbuotojams ir kontaktu jie neturejo nei su pirkejais nei su kolegomis kaip skelbia ziniasklaida.Turiu mintyse Lietuvos prekybcentrius
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių