Uostamiestyje daugėja sergančiųjų peršalimo ligomis

Uostamiesčio gyventojus kerta peršalimo ligos. Jau užfiksuoti ir keturi klaipėdiečiai, kuriuos į ligos patalą paguldė gripas. Du iš jų – vaikai. Daugiausiai sergančiųjų užfiksuota Klaipėdoje bei Neringoje, o mažiausiai – Skuodo rajone.

Uostamiesčio gyventojus kerta peršalimo ligos. Jau užfiksuoti ir keturi klaipėdiečiai, kuriuos į ligos patalą paguldė gripas. Du iš jų – vaikai. Daugiausiai sergančiųjų užfiksuota Klaipėdoje bei Neringoje, o mažiausiai – Skuodo rajone.

Nors sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis 43 šių metų savaitę lyginant su dar ansktesne mažėjo, tačiau uostamiesčio gyventojus ligos kirto itin aktyviai.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, spalio 19-25 dienomis gripu susirgo 4 klaipėdiečiai. 2 iš jų – vaikai, kuriems dar nėra sukakę 17 metų.

Sveikatos specialistų teigimu, varginančios ligos kankina daugiau 74 proc. visų sergančiųjų.

Iš viso uostamiestyje peršalimo ligos ir gripas į ligos patalą paguldė 863 gyventojus.

Praėjusią savaitę didžiausias sergamumas užfiksuotas uostamiestyje bei Neringos savivaldybėje, geriausiai nuo ligos kol kas ginasi Skuodo rajono gyventojai – čia sergančiųjų mažiausiai.

Gripas į ligos patalą minėtomis dienomis neparguldė nė vieno gyventojo, o peršalimo ligos kamavo kiek daugiau nei keturias dešimtis.

Vis dėlto, lyginant su praėjusiais metais, 43 šių metų savaitę sergamumo rodiklis buvo panašus.

Klaipėdos visuomenės sveikatos specialistai pabrėžia, kad geriausia priemonė, norint išvengti gripo – skiepai.  Todėl gyventojams, priklausantiems rizikos grupėms patariama pasiskiepyti artinantis gripo epidemijai.

Šiųmečiam gripo „sezonui“ skirta vakcina jau pasiekė uostamiesčio gydymo įstaigas. Tiesa, šiemet jos gauta kiek mažiau – 7165 dozės, o praėjusiais metais būta 8084 vakcinos dozių. Jos visos buvos buvo įskiepytos.

Nemokama gripo vakcina gali pasiskiepyti asmenys, sulaukę 65 m. ir daugiau metų, nėščiosios, asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose, asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis, piktybiniais navikais, dažnai sergantieji, sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Pastebima, kad gripas nėštumo laikotarpiu gali sukelti rimtų komplikacijų, todėl besilaukiančioms moterims itin svarbu išvengti šios ligos.

Sveikatos specialistų teigimu, nėščiųjų skiepijimas nuo gripo padeda efektyviai apsaugoti kūdikius pirmaisiais 6 jų gyvenimo mėnesiais. Kaip teigiama, besilaukiančioms moterims saugu ir efektyvu skiepytis bet kurį nėštumo mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių