A. Unikauskas: su raukšlėmis geriausiai kovoja ne kremai

  • Teksto dydis:

Kremai nėra pats efektyviausias būdas kovoti su raukšlėmis, nors daugelis renkasi būtent šį metodą, LRT TELEVIZIJOS laidoje sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Kaip teigia jis, odą daug labiau veikia tinkama mityba ir žmogaus emocinė būsena.

Kovoje su raukšlėmis dažnai griebiamasi kosmetikos produktų, tačiau tai – tik vienpusė kova, kuri neefektyvi. Daug svarbiau puoselėti odą keičiant mitybą ir pasitelkiant emocijas, sako gydytojas A. Unikauskas.

„Yra du būdai, kurie padeda atsikratyti raukšlių. Pirmasis – išorinis. Tai įvairūs kremai, kaukės, losjonai, naikinantys raukšles. Daugelyje kremų nuo raukšlių naudojamas retinolis – sintetinis vitaminas A. Jis labai svarbus odai, ypač spuoguotai, randuotai. Oda sausėti dažniausiai pradeda ne dėl to, kad jai trūksta drėgmės, o todėl, kad trūksta sveikųjų riebalų“, – paaiškina medikas.

Pasak A. Unikausko, nors naudojant vitaminą A raukšlės visiškai neišnyks, bendra odos būklė tikrai pagerės.

„Nėra geresnio būdo kovoti su raukšlėmis, nei valgant tam tikrą maistą, veikiantį iš vidaus ir mažinantį senėjimo požymius. Vitamino A šaltiniai, kuriuos reikėtų dažniau vartoti, yra kiaušinio trynys, sviestas, menkių kepenėlės. Pasyvūs vitamino A šaltiniai – daržovės (lapinių kopūstų salotos, petražolės, špinatai)“, – aiškina A. Unikauskas.

Kaip pastebi gydytojas, už mitybą ne mažiau svarbi emocinė būsena ir nuotaika. „Jei nenorite susiraukšlėti per anksti, sumažinkite kortizolio kiekį organizme. Tai – streso hormonas, kuris naikina odos baltymus paversdamas juos cukrumi. Taigi derėtų gerai išsimiegoti, eiti pasivaikščioti ir išmokti valdyti stresą“, – pataria medikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Safyras

Safyras portretas
Taip gali rašyti tik vyras, kuris gyvenime neturi jokių rūpesčių ir bėdų.Todėl ir liejasi kvailos reklamos nuo ryto iki vakaro per žiniasklaidos priemones, bandant įteigti, jog be maisto papildų ar reklamuojamų vaistų žmogus neišgyvens... Kiek kainuoja teatro bilietai, knygos? Ir kas sau gali laisvai važiuoti atostogauti kur nori ir kada nori? Ar ne tie, kurie daugiausiai pelno gauna iš žmonių nelaimių? Bet labai nenori, kad viešintų jų pavardes, skelbtų apie jų turtus...

Q

Q portretas
Gryna tiesa. Ypatingai svarbu gerai issimiegoti. Visa kita pagalbine medziaga groziui - GAMTOJE. Kiaulpienes, ciobreliai, ersketrozes, juodieji serbentai, metos...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių