Medikas: kopūstas – beveik tobula daržovė, turinti tik vieną trūkumą

Kopūstas daugiau kaip 4 tūkst. metų yra žinomas ir vertinamas ir kaip maistas, ir kaip vaistas, sako gydytojas, laidos „Klauskite daktaro“ vedėjas Alvydas Unikauskas.

„Tai vandens, skaidulų šaltinis, kuris turi mažai kalorijų, o vitamino C – per akis“, – sako gydytojas ir išvardija dar gausybę kopūsto naudingų savybių.

Anot A. Unikausko, kopūstas yra beveik tobula daržovė, turinti tik vieną trūkumą: „Nuo kopūstų dažnam pučia pilvą“.  

Kurios rūšies kopūstas naudingiausias? Kokiomis sąlygomis namuose jį laikyti, kad neprarastų savo gerųjų savybių?

Atsakymai – laidos „Klauskite daktaro“ ištraukoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Ar čia turimi omenyje tikri kopūstai, kurių, atrodo, jau nebeliko, ar ir dabartiniai mutantai, ne tiek į kopūstus, kiek į akmenis panašūs? Iš tokių balandėlių nesusivyniosi, lapo nuo lapo atplėšt neįmanoma. Verčiau pasakytų gerbiamas prelegentas, kur tikri kopūstai dingo...

Chi...

Chi... portretas
Puiku. Kaip tūba gali prisidėti prie dūdų orkestro.

Kitas trūkumas-

Kitas trūkumas- portretas
kraujo krešumą didina
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių