Turistai iš Tailando parsivežė Ziko virusą: vakcinos ir vaistų nėra

  • Teksto dydis:

Kovo mėnesio pradžioje „Thailand Medical News“ pranešė, jog du Vengrijos piliečiai iš Tailando grįžo su teigiamais Zika viruso testais. 

Zika virusas nėra mirtinas, tačiau jis gali sukelti demenciją ir paralyžių. Šis virusas ypatingai pavojingas nėščiosioms. Kai kuriais atvejais užsikrėtimas Zikos virusu gali tapti naujagimių apsigimimų priežastimi.

Specialistai ragina turistus būti itin atsargiai lankantis Tailando tropiniuose miškuose. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras, Jungtinių Amerikos Valstijų Ligų kontrolės ir prevencijos centras rekomenduoja nėščiosioms nevykti į šalis, kuriose  plinta Zika virusas. Virusas plinta per uodų įkandimus. Vakcinos ar vaistų nuo Zikos viruso nėra.

Mokslininkų teigimu, Zika virusas šiame regione cirkuliuoja jau daugiau nei šešiasdešimt metų, kol kas neaišku, kaip jis čia pateko. Pastebėta, kad virusas labiausiai paplitęs pietiniuose šalies regionuose. Rizika užsikrėsti šia liga Tailande paprastam keliautojui yra sąlyginai nedidelė, tačiau kaip rodo dviejų Vengrijos piliečių patirtis,  ji vis tik išlieka. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blyn

Blyn portretas
reikia išsiųsti atgal, kol atras vakciną. Trainiojasi ir atveža virusus.

Nekeista

Nekeista portretas
Ne visiems virusams jau pagamintos vakcinos ir tuo labiau vaistai. Ne visiems ir įmanoma juos pagaminti. Virusas jums ne kokia banali bakterija. Virusas dauginasi ląstelių viduje, ten jis gana saugus. Kad jį pasiekti ląstelės viduje vaistai gali būti kenksmingesni už patį virusą. Zikos epidemija Pietų Amerikoje paliko tūkstančius vaikų be smegenų.

Geri seni laikai

Geri seni laikai portretas
Seniau tokius valkatas Venecijoje uždarydavo mėnesiui atskiroje saloje pavadinimu Pavelgio ir laikydavo mėnesį. Laikas grįžti prie senos tvarkos ir visus keliautojus po mėnesį karantinui už jų pinigus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių