Toksikologas: nauji narkotikai daug pavojingesni

Specialistai perspėja, kad atpažįstamus ir žinomus narkotikus keičia nauji, didelę priklausomybę sukeliantys sintetiniai kvaišalai. Tai Seime surengtoje konferencijoje sako gydytojas toksikologas Robertas Badaras.

Tarptautinių tyrimų duomenimis, pirmą kartą per 20 metų mažėja rūkančių ir vartojančių alkoholį Lietuvos moksleivių, tačiau susirūpinimą kelia naujos narkotinės medžiagos.

„Keičiasi visa rinka, medžiagos, struktūra, keičiasi netgi tiekimas – anksčiau tai darė nusikalstamos struktūros dabar – spuoguoti paaugliai patys parsisiunčia iš interneto. Pati pasiūla, kuri yra dabar, yra pavojingesnė, nei buvo prieš 10 metų – ją sunkiau aptikti“, – sako Vilniaus respublikinės universitetinės ligoninės Toksikologijos centro vadovas R. Badaras.

Specialisto teigimu, didžiausia kliūtis siekiant įveikti narkotikų vartojimą – problemos neigimas, kuris būdingas visoms visuomenės grupėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Daug sintetinės narkatos ateina ir Rusijos farmacijos įmonių kur klesti totali korupciją, ir ten sukasi milijardinės verslas !.

babule

babule portretas
Cia gi geras biznis, verslas kaip dabar sakoma, o versla reikia skatinti, juk nesvarbu kokia kaina, bet geri pinigai svarbiausia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių