Tanzanijoje tiriama paslaptinga liga, nuo kurios mirė penki žmonės

Tanzanija išsiuntė sveikatos ekspertų grupę tirti paslaptingos ligos, nusinešusios penkių žmonių gyvybes, pranešė vyriausybė.

Liga nustatyta „iš viso septyniems žmonėms, [kuriems pasireiškė] tokie simptomai kaip karščiavimas, vėmimas, kraujavimas iš įvairių kūno dalių ir inkstų nepakankamumas“, teigiama sveikatos apsaugos ministerijos vėlai ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Vyriausybė išsiuntė greitojo reagavimo grupę į šiaurės vakarų Kageros regioną, kuris ribojasi su Uganda, ištirti „užkrečiamąją ligą“, sakoma Tanzanijos vyriausiojo gydytojo Tumaini Nagu (Tumainio Nagu) pranešime.

„Iš pacientų ir mirusiųjų paimti mėginiai, siekiant nustatyti ligos šaltinį ir rūšį“, – teigė ji, ragindama visuomenę išlikti ramią, bet imtis atsargumo priemonių, kad būtų išvengta užsikrėtimo.

Tyrimas pradėtas po beveik keturis mėnesius Ugandoje trukusio Ebolos viruso protrūkio, kuris nusinešė 55 žmonių gyvybes, kol sausio mėnesį vyriausybė paskelbė jo pabaigą.

Praėjusiais metais Tanzanijoje nustatytas leptospirozės arba „žiurkių karštligės“ protrūkis, nuo kurio pietrytiniame Lindžio regione mirė trys žmonės.

Bakterinė infekcija dažniausiai plinta vartojant užkrėstu gyvūnų šlapimu užterštą vandenį ar maistą.

Tanzanijos prezidentė Samia Suluhu Hassan (Samija Suluhu Hasan) tuo metu sakė, kad ligą galėjo sukelti „didėjanti sąveika“ tarp žmonių ir laukinių gyvūnų dėl aplinkos būklės blogėjimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

žeme

žeme portretas
bando kovoti pati su žoniu pertekliu žemeje,bet visada isikisa žmogus ir viska sugadina.

keidanskas

keidanskas portretas
Neveltui marabu jau slankioja apie būsimą lesalą...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių