Svogūnas – jūsų sveikatos lobis

Vos vienas svogūnas per dieną gali padėti išvengti vizito pas gydytoją. Taip tikina gydytojas Alvydas Unikauskas.

Svogūnas – neatsiejamas kasdieninis ingredientas, gaminant įvairiausius patiekalus, juos kepant, verdant, smulkinant ir vartojant žalius.

Vienintelė šios daržovės yda – nemalonus jos pjaustymas.

Svogūnuose esantys sieros junginiai trukdo susidaryti trombams, turi savybę mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, be to padeda palaikyti elastingas kraujagysles ir skatina azoto oksido išsiskyrimą, o jis išplečia kraujagysles.

„Tai padeda palaikyti normalų kraujospūdį bei mažina infarkto ir insulto riziką“, – aiškina gydytojas.

Svogūnai organizmą aprūpina kvercetinu, o tai – natūralus kovotojas su ligomis.

„Vidutinis svogūnas gali sverti mažiau nei 75 gramus, tačiau jame yra net virš 14 gramų kvercetino. Jis yra galingas antioksidantas, slopina uždegimus mūsų organizme, padeda kovoti su širdies ligomis, vėžiu, mažina aterosklerozės riziką“, – nurodo A. Unikauskas.

Plačiau – laidoje „Klauskite daktaro“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Ar čia nesurišta tai ,kad labai pigios tos cibulės ir mažai jų perka
VISI KOMENTARAI 1
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių