Sveikos gyvensenos galia: 50-ies jaučiasi geriau nei prieš dešimt metų

Ne dėl grožio, o dėl sveikatos kardinaliai pakeitusi savo gyvenseną moteris įsitikino: sportavimas gydo ne tik kūną, bet ir sielą. Sportuojant išsiskiria endorfinai, o jie – ne kas kita, kaip natūralūs narkotikai.

Dalijasi gerąja patirtimi

Perkopusi 50-metį, gydytoja Valdonė Valienė jaučiasi daug geriau nei prieš dešimt metų. Ją pažinojusiųjų teigimu, ir atrodo jaunesnė, nei buvo 40-ies.

Kad ir kaip būtų, moteris sako įsitikinusi, kad gyvenime įmanoma pasiekti viską, ko tik užsimanai, tačiau būtina viena sąlyga – labai labai norėti.

Valdonė norėjo būti ne jaunesnė, o sveikesnė. Dėl to rinkosi ne grožio procedūras, plastinę chirurgiją, o sveiką gyvenseną.

Per keletą metų dėl subalansuotos mitybos ir sporto užsiėmimų ji pasiekė savo tikslą, o kelią jo link bei patarimus sveikos gyvensenos klausimais kloja knygose.

Ką ir su kuo

"Kai pradėjau užsiimti aktyvia fizine veikla, rinktis, ką, kiek, kada ir su kuo valgau, rezultatai tapo akivaizdūs po trijų mėnesių. Ir staiga vieną dieną, deja, neprisimenu kurią, pasipylė komplimentai: sulieknėjau, pagražėjau, atjaunėjau. Rodos, dar vakare buvau stora, o ryte – jau liekna?" – juokiasi moteris, kuri nebeįsivaizduoja dienos be mankštos, o meniu – su riebiais pyragaičiais.

Ji prisipažįsta, kad ant pirštų galėtų suskaičiuoti, kiek kartų be pateisinamos priežasties nebuvo treniruotėje. Ją praleidusi jaučiasi kalta pati prieš save, lyg mokinukė, pabėgusi iš pamokų.

"Jeigu negaliu nueiti į treniruotę dėl svarbių reikalų, sportuoju namuose. Mankšta man yra savaime suprantama būtinybė, tarsi šventa", – savo patirtimi dalijasi gydytoja V.Valienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bajoras

Bajoras portretas
Tas tipelis ir prie buvusio Valdones Ofiso senamiestyje savo Lexus kieme palikdavo kaip I galva sauna. Chamas kaip reta ir dar naglas...

HCN

HCN portretas
Geriau tegu pamoko savo vyrą kaip mašiną parkuoti, o tai atvaro savo Lexusą prie Klinikų ir pastato kaip tikras varijotas - kelias užtvertas, pravažiuot neimanoma, žmonės ratais apeidinėja...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių