Sveikatos stiprinimui – šaltas vanduo

Rugpjūtis – tinkamas metas pradėti galvoti apie organizmo tvirtinimą. Daugelis specialistų tikina, kad grūdinimasis – veiksminga priemonė ne tik norintiems nesirgti, bet ir žmonėms, ketinantiems pagerinti psichologinę savijautą.

Sveikatos sąlyga – atsparumas

Sveikos gyvensenos propaguotojai tikina, kad grūdintis niekada ne per vėlu. Specialistų nuomone, stiprinti kūną ir dvasią geriausia pavasarį ar vasarą.

Grūdinimosi sąvoka – labai plati. Organizmo stiprinimas šaltu vandeniu – tik viena iš jos sudedamųjų dalių. Žmogus gali būti užsigrūdinęs nuo peršalimo ar kitų ligų, kurios plinta bakteriniu būdu, ar net užkeikimų bei apkalbų. Atsparumas greta sotumo ir švarumo apskritai yra viena iš pagrindinių žmogaus sveikatos sąlygų.

Ne tik šaltas vanduo padeda išvengti ligų. Kiekvienas norintis nesirgti, besiartinant rudeniui, turėtų sveikai maitintis, judėti ir daugiau laiko praleisti gryname ore.
Šaltu vadeniu sveikatą stiprinantieji tikina, kad vanduo – gyvenimo ir meilės šaltinis, ne tik padaro žmogų tvirtą, atsparų, bet ir švarų. Jis ne tik grūdina, bet ir harmonizuoja, veda į švarumą, skaistumą ir šventumą.
Kaip teigia grūdinimosi specialistai, pačiam bailiausiam žmogui rekomenduojama pradėti grūdintis rugpjūčio mėnesį, kai vanduo dar gana šiltas. Drąsesni tai gali padaryti rugsėjį ar spalį.

Baimei įveikti – dušas

Šalto vandens procedūromis kūną ir dvasią stiprinti galima ne tik jūroje, upėje, bet ir duše.
Visiems norintiems tapti atspariems, siūloma pradėti nuo paprastų žingsnių. Nebūtina visko daryti iš karto. Kiekvieną sykį maudantis atsukite vis šaltesnį vandenį.

Po savaitės jau drąsiai galėsite apsilieti ir ledine srove. Jei žmogus bijo itin šalto vandens, nenaudokite prievartos. Paimkite dušo galvutę į rankas, apsiliekite vieną koją ir ranką, tada – kitą, "pakutenkite" nugarą ir krūtinę, o galiausiai apsipilkite kibiru šalto vandens.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių