Sveikatai naudingų produktų galite prisirinkti tiesiog pievoje

Pavasaris – labai geras laikas paįvairinti savo mitybą ir tai galima padaryti nemokamai, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sako mitybos specialistas Artūras Sujeta.

Anot jo, naudingų žolių galima pasirinkti tiesiog pievoje, tačiau reikia žinoti, kokias žoles rinkti ir kur tai daryti.

„Pavasaris yra labai geras laikas, kai žmonės gali paįvairinti savo mitybą įvairias antioksidantais, vitaminais, gali susirinkti naudingąsias medžiagas. [...] Tokios paprastos gėrybės, kaip kiaulpienė ar beržo lapeliai, yra taip pat labai dažnai vartojamos maistui“, – teigia A. Sujeta.

Jo pastebėjimu, tokių gėrybių rinkimu užsiima vegetarai ar veganai, nes jiems tai yra puiki galimybė susirinkti visas medžiagų, kurių reikia, norint palaikyti sveiką mitybą.

„Tai paįvairinimas, imuniteto sustiprinimas po žiemos. Pradedant nuo rudens, o taip pat ir žiemą mums trūksta vandenyje tirpių vitaminų, vitamino C, kuris labai svarbus imunitetui. Žmogui, kuris žino, ką valgyti, ką pasiimti iš pievos, žino, kad negalima rinkti tos pačios žolės prie kelio, nes gausi ir labai daug švino, jis galėtų susirinkti gėrybių tiesiog iš pievos, nemokėdamas pinigų“, – tikina A. Sujeta.

Daugiau apie tai žiūrėkite reportaže.


Šiame straipsnyje: sveika mitybanaudingi augalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių