Stebuklingas šalto dušo poveikis

  • Teksto dydis:

Ledinis vanduo ne tik didina budrumą ir gražina odą. Ryte užtenka atlikti 90 sekundžių šalto vandens procedūrą, kad dienos metu jaustumėtės kur kas žvalesni. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako gydytojas Alvydas Unikauskas.

Jei sunku atsikelti ryte, o tam, kad pabustumėte, reikia dvigubo puodelio kavos, pusvalandžio garsios muzikos ir maždaug valandos pasivaikščiojimo su šunimi, pasinaudokite šalto dušo triuku. Ledinis dušas, dar vadinamas škotišku arba Džeimso Bondo, gali suteikti neišmatuojamos naudos kūnui ir odai.

„Noriu išsklaidyti mitą, kad karštas dušas ryte padeda atsibusti. Prausimasis karštu vandeniu atpalaiduoja organizmą ir veikia migdančiai. Nustatyta, kad, kai jaučiame vėsą išlipę iš šilto dušo, šis kardinalus temperatūros pokytis skatina apsnūdimą. Todėl, jei pabodo pusę dienos budintis, rytą pradėkite nuo 90 sekundžių procedūros“, – pataria gydytojas A. Unikauskas.

Anot gydytojo, iš pradžių 30 sekundžių prauskitės šaltu vandeniu, po to – 30 sekundžių karštu, tada – vėl 30 sekundžių stovėkite po lediniu dušu.

Jei giliai kvėpuosite, kai prausiatės po šaltu dušu, kūnas nepatirs šalčio šoko, nes organizme padidės deguonies kiekis, taip pat pagreitės širdies plakimas. Suintensyvėjus kraujotakai, organizmas gaus natūralią energijos dozę visai dienai.

Ledinis dušas gražina odą, o karštas – ją sausina. Šaltas vanduo sutraukia odos poras, taip neleisdamas joms užsikimšti ir į vidų patekti nešvarumams. Šaltas vanduo taip pat stiprina plaukus ir suteikia blizgėjimo.

Daugiau apie šalto vandens naudą – vaizdo įraše.


Šiame straipsnyje: šaltas dušasgrožissveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

30 sek

30 sek  portretas
per ilgai. Varveklis iki klaviatūros garantuotas. Momentinis kelių sekundžių dušiukas - pats tas.

Jonas

Jonas portretas
Kiek esu skaites,girdejas,kad zmogus,kuris nori maudytis saltu vandeniu,negali is karto tai daryti,tam reikia laiko,viskas yra daroma palaipsniui,nuo drungno irpo truputi saltesnis.Taciau ne visi tai gali daryti,as ne gydytojas,neaiskinsiu,bet reikia su savo seimos gydytoju ,pasitarti,nes paskui sanariai,stuburas ir t.t.Ar aisku.

Neseniai

Neseniai portretas
Skaiciau ,kad reikia po dusu madytis tik siltoku vandeniu,nes jei kontrastai -saltas-karstas -saltas ..ir tt. Tada visa diena prakaituojama. Rase visai neseniai...kuom tiketi ????!!!!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių