Skausmus kentęs magas A. Gaičiūnas ryžosi operacijai

"Nesitikėjau, kad viskas praeis taip greitai ir lengvai. Dabar galiu šokti kankaną", – iš Kauno klinikų, kur buvo atlikta stuburo išvaržos operacija, grįžęs namo į Druskininkus šypsojosi magijos teatro "DiArchy" narys Arvydas Gaičiūnas.

Darė įtakos ir akrobatika

"Atvažiavau į Kauno klinikas ir jau kitą dieną man atliko operaciją. Užmigau ir prabudau jau be išvaržos", – patenkintas kalbėjo A.Gaičiūnas.

Stiprius nugaros skausmus su pertraukomis žinomas magas kentėjo labai seniai. 1991 m., vieno pirmųjų pasirodymų metu su seserimi Diana, į maniežą Arvydas leidosi pasišokinėdamas laiptais.

"Ir nesėkmingai nušokus žemyn staiga smarkiai suskaudo nugarą", – prisiminė 48 metų magas.

Tiesa, įtakos nugaros problemoms turėjo ir įspūdingi ekstremalūs išbandymai, ir akrobatikos mokslai. Maskvoje Arvydas ketverius metus mokėsi Cirko ir estrados meno akademijoje. Pirmame kurse reikėjo mokytis akrobatikos, ekvilibristikos, žongliravimo ir kitų įvairių cirko estrados subtilybių.

"Man labiau sekėsi žongliravimas, bet nuo antro kurso pasirinkau akrobatiką, kaip ir mano labai geras draugas – akrobatikos sporto meistras, – prisipažino A.Gaičiūnas. – Trys metai nuolatinio šokinėjimo, matyt, irgi turėjo įtakos mano stuburui."

Vėliau maudimą nugaroje jis kartkartėmis jausdavo ir tarnaudamas kariuomenėje. Pasitepdavo vaistais, manė, kad skauda kepenis ar kitus organus.

Reabilitacija padėdavo laikinai

Skausmai atsinaujindavo, o dėl nuolatinio darbo scenoje A.Gaičiūnui nepadėjo ir magija: kartais vyras negalėdavo net pasikelti iš lovos, judėdavo kęsdamas neapsakomus skausmus.

Ir kartkartėmis vėl smogdavo stiprus skausmas, dažnai prieš darbą scenoje naudodavau ir stiprius vaistus.

"Vėliau skausmo periodai kartodavosi tris-keturis kartus per metus, todėl malšinausi reabilitacijos procedūromis, – Druskininkuose Arvydas gyvena vos dešimt minučių pėsčiomis nuo sanatorijos. – Man lašindavo vaistus, atlikdavau fizioterapijos, tempimo pratimus, gulėdavau vertikaliai su prikabintais svarmenimis, stiprinau nugaros raumenis vandens procedūromis."

Pagerėdavo tik laikinai. Nepadėjo ir rytais atliekami nugaros raumenų bei tempimo pratimai namuose.

"Ir kartkartėmis vėl smogdavo stiprus skausmas, dažnai prieš darbą scenoje naudodavau stiprius vaistus, – atviravo ne vieną pasaulio rekordą pasiekęs A.Gaičiūnas. – Deja, kartais po staigaus judesio nugarą vėl nudiegdavo skausmas."

"DiArchy" magas neslėpė, kad nugaros skausmai gerokai trukdė gyvenimo kokybei.

Demonstravo rankų miklumą

Tarpslankstelinė disko arba, liaudiškai tariant, stuburo, išvarža. Tai, A.Gaičiūnui atlikus tyrimą magnetinio rezonanso metodu, nustatė Kauno klinikų medikai.

Neurochirurgijos klinikos Stuburo neurochirurgijos skyriaus vadovas Bronius Špakauskas, įvertinęs tarpslankstelinės disko išvaržos dydį, Arvydo nusiskundimus, gyvenimo būdą, nusprendė atlikti operaciją.

Baimės prieš ją magas nejuto: ne tik daug pokštavo, bet ir daktarui B.Špakauskui parodė kelis triukus.

"Chirurgui irgi labai svarbu rankų miklumas", – juokėsi Arvydas, pamokęs kelių efektingų triukų su moneta ir dar pademonstravęs, kaip per kelias sekundes viena ranka surinkti rubiko kubą.

"Galėtum būti chirurgu", – įvertinęs Arvydo rankas juokėsi ir B.Špakauskas.

Magas antrą kartą gyvenime gulėsi ant operacinio stalo. Pirmą kartą dėl to, kad nuo injekcijų į raumenis buvo susidaręs pulinys ir jį reikėjo išpjauti.

"Nesitikėjau, kad viskas praeis taip greitai ir gerai. Dabar galiu šokti kankaną", – po antrosios, daug sudėtingesnės operacijos, jau grįžęs namo į Druskininkus, kalbėjo A.Gaičiūnas.

Medikai jam siūlė važiuoti į reabilitacijos ligoninę Palangoje ar Birštone, bet jis pasirinko Druskininkus: vos už dešimties minučių pėsčiomis nuo namų – jo pamėgta sanatorija. Magija "DiArchy" meistro kol kas palauks.

"Dabar turėsiu laiko ir mane sužavėjusiai tapybai, – prisipažino A.Gaičiūnas. – Namuose daug nebaigtų piešinių."

Tiesa, prieš kelias dienas jis išvyko į sostinę nusifilmuoti reklamoje.

"Šįkart prireikė mano rankų miklumo", –  apie rankoje virtuoziškai monetą sukiojusį personažą kalbėjo sveikstantis A.Gaičiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių