Skambina pavojaus varpais: „Rokiškio mėsinės“ gaminyje – pavojinga bakterija

  • Teksto dydis:

Įmonė „Monolith (UK)“ Anglijoje atšaukė „Rokiškio mėsinės“ virtų rūkytų kiaulių ausų pardavimą dėl rastų pavojingų bakterijų ir prašo žmonių įsigytus produktus grąžinti.

Tokią informaciją internete išplatino Anglijos vyriausybinė agentūra „Food Standards Agency“.

Šioje produkcijoje rastos Listeria monocytogenes bakterijos gali sukelti rimtus apsinuodijimus. Bakterijų sukelti simptomai primena gripą – kamuoja aukšta temperatūra, raumenų skausmas, šaltkrėtis, pykinimas, vėmimas, viduriavimas. Retais atvejais infekcija gali būti daug rimtesnė ir turėti komplikacijų, viena iš jų – meningitas.

Kai kurie žmonės šių bakterijų poveikiui yra jautresni. Tai žmonės, kurių amžius virš 65 metų, nėščios moterys ir jų įsčiose augantys vaisiai, naujagimiai, kurių amžius nesiekia net mėnesio, o taip pat žmonės, turintys silpną imuninę sistemą.

Įmonė visus Anglijoje produktą įsigijusius žmones įspėja jo šiukštu nevalgyti, o grąžinti į parduotuvę, kurioje nusipirko ir atgauti sumokėtus pinigus, arba skambinti „Monolith UK“ pardavimų skyriui tel. nr. 020 7540 0039.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mesininkas

Mesininkas portretas
Gali buti meningitas ne nuo mesos o nuo Listeria bakterijos... Issisklaidykit propaganda ir iliuzijas, tiesiog didele svaros neprieziura, kad net i produkta isejo is gamyklos. siek tiek abidna kaip apsileidzia zmones gyvenantys aplink mus.

Daktras

Daktras portretas
Nu bl,nuo kada meningitas buna nuo mesos?

cha

cha portretas
Norėjo lietuviškomis ausimis nunuodyti kokį išdaviką vėl. Sankcijas Rusijai !!! Ir Lietuvai tuo pačiu...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių