Reabilitacija norintiems jaustis geriau!

  • Teksto dydis:

Abromiškių reabilitacijos ligoninė – tai ilgametes tradicijas puoselėjantys profesionalūs specialistai, padedantys pacientams greičiau pasveikti, nuolat ieškantys naujų, efektyvesnių, įrodymais pagrįstų medicininės reabilitacijos būdų, įvairiapusį dėmesį skiriantys atvykstantiems gydytis širdies ir kraujagyslių, neurologijos profilio, sąnarių ligų, po operacijų bei traumų.

Siekis padėti pacientams sustiprėti, vėl savarankiškai judėti, atsisėsti, atsistoti, pasirūpinti asmens higiena, apsirengti ir kt., o, jei nepavyksta, išmokyti kitais būdais kompensuoti prarastas funkcijas, prisitaikyti aplinkoje prie pakitusios situacijos – tai pagrindinis pacientų ir jiems padedančių medikų tikslas.

Atvykti į reabilitaciją vis dar retai planuojama iš anksto. Ištikus infarktui ar insultui, po traumos, avarijos ar operacijos reabilitaciją atsiunčiami pacientai dažniausiai tiesiai iš stacionarų skyrių, rekomendavus tęsti pradėtą ligoninėje gydymą. Į procedūras kuo greičiau įtraukiamas ir pats pacientas, kuris aktyviai dalyvauja reabilitacijos komandos organizuojamame gydymo procese. Nuo paties ligonio įsitraukimo, pastangų, motyvacijos labiausiai ir priklauso pasiekti sveikimo rezultatai.

Individualią kiekvienam reabilitacijos programą sudaro, koreguoja ir vertina gydantis gydytojas reabilitologas kartu su kitų sričių reabilitacijos specialistų komanda – slaugytojais, ergoterapeutais, kineziterapeutais, psichologais, socialiniais darbuotojais, logoterapeutais, dietologais, sveikatos mokytojais, šeimos nariais... Dėmesys kreipiamas ne į vienos ligos sukeltas problemas ir jų sprendimą, o į visus ligų simptomus, kuriais skundžiasi pacientas. Siekiama, kad ne tik pagerėtų paciento funkcinis aktyvumas ir savarankiškumas. Komandos nariai pataria, kaip sugrįžus į namus suplanuoti kiekvieną dieną, kaip pritaikyti saugią namų aplinką, sudaryti sąlygas apsitarnauti, judėti. Rekomenduoja, ką daryti, kad galėtų išvengti paūmėjimo ar ligos komplikacijų ateityje, aptaria, kada ir kokiu intensyvumu turėtų tęsti reabilitacijos kursą, išmoktus mankštos pratimus ir kitas priemones.

Informacija ir registracija tel. 8 528 58 375, nemokama linija 8 800 00 656, Vaikų skyrius tel. 8 607 71 378, info@abromiskes.lt, www.abromiskes.lt

Ligos ir ligoniai vis jaunėja, gyvename skubėdami, lydimi nuolatinio streso, nemokėdami atsipalaiduoti. Profilaktikai ir sveikatos stiprinimui skiriame per mažai dėmesio, net sportuojantys kartais pakenkia sau, jei pritrūksta kvalifikuotos specialisto pagalbos.

Visus, norinčius jaustis geriau ir besirūpinančius savo sveikata, kviečiame apsilankyti Abromiškių reabilitacijos ligoninėje. Reabilitacijos, konsultacijos ir diagnostikos paslaugų į Abromiškių reabilitacijos ligoninės specialistus gali kreiptis kiekvienas.

Abromiškių reabilitacijos ligoninėje teikiamos reabilitacijos paslaugos suaugusiesiems:

stacionarinės;

ambulatorinės;

palaikomosios ir pakartotinės reabilitacijos

pacientams, sergantiems:

širdies ir kraujagyslių ligomis;

neurologinėmis ligomis;

sąnarių ligomis;

po operacijų ir traumų.

Reabilitacija vaikams, sergantiems:

kvėpavimo sistemos ligomis;

judamojo-atramos aparato ligomis;

neurologinėmis ligomis;

psichikos ir elgesio sutrikimais, ankstyvosios

raidos sutrikimais;

akių ligomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių