Prezidentūra neabejoja, kad bus atrasta pinigų vakcinų įsigijimui

Po valdančiųjų kalbų, esą vakcinų įsigijimo lėšos nenumatytos kitų metų biudžeto projekte, Prezidentūra neabejoja, kad lėšų vakcinoms bus atrasta, sako prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta.

„Prezidento nuomone, skaidrus ir ekonomiškai efektyvus vakcinos įsigijimas, jos atgabenimas ir vakcinavimo pradžia yra pats pagrindinis prioritetas. Prezidentas net neabejoja, kad bus atrasta pinigų ir naujoji Vyriausybė neabejotinai atliks būtinas šio proceso įsigijimo, įforminimo korekcijas biudžeto projekte ar skolinimosi limite“, – LRT radijui teigė S. Krėpšta.

Anot jo, pasiruošimas vakcinos atgabenimui vyksta labai aktyviai.

„Matysime, kokie bus galiausiai rezultatai, bet prezidentas kelia lūkestį tiek laikinajai Vyriausybei, tiek ir naujai, kad pasiruošimas būtų aukščiausio lygio. Vos tik bus priimti sprendimai, kad vakcinos būtų saugios, jos per valandas ar dienas atvyktų į Lietuvą ir galėtume pradėti procesus. Jungtinėje Karalystėje tam tik tikri procesai su vakcinavimu galbūt net prasidės kitą savaitę“, – sakė S. Krėpšta.

Prezidentas kelia lūkestį tiek laikinajai Vyriausybei, tiek ir naujai, kad pasiruošimas būtų aukščiausio lygio.

Laikinai premjero pareigas einantis Saulius Skvernelis sako, kad vakcinos nuo koronaviruso įsigijimui reikalingos išlaidos bus dengiamos iš skolintų lėšų.

Laikinasis finansų ministras Vilius Šapoka tikino, kad nėra jokios rizikos, kad valstybė negalėtų įsigyti vakcinų, o pasirinktas mechanizmas, kai už jas bus apmokama skolintomis lėšomis, yra pats lanksčiausias.

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė, kad jau ketvirtadienį vakcinacijos tvarkos aprašas gali būti pateiktas viešam derinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aaa

aaa portretas
kaip aplamai galėjo kilti toks klausimas - pinigų- DEBILIZMAS ne kitaip, valstybių ekonomikos stoja dėl coronos, nekalbant apie tai, kad miršta žmonės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių