Prastą lietuvių dantų sveikatą lemia ir gaunamos pajamos?

  • Teksto dydis:

Prieš dvejus metus atliktas tyrimas parodė, kad visus dantis turi vos kas trečias Lietuvos gyventojas. Pasak daktaro periodontologo Algirdo Puišio, tokia tendencija stebima visame pasaulyje.

Daktaro teigimu, prastesnę dantų sveikatą lemia ir mityba, ir gyvenimo aplinka. Be to, kaip teigia gydytojas, toli gražu ne visi geba tinkamai pasirūpinti dantimis: nežino, kaip tinkamai juos valyti, nesilanko pas odontologą.

Nors gydytojas pastebi, kad odontologų skaičius 10-iai tūkstančių gyventojų Lietuvoje yra dvigubai didesnis nei Europos vidurkis, neslepia, kad prasta dantų sveikata dažnai susijusi ir su gyventojų pajamomis. Pavyzdžiui, pastebima, kad miestų gyventojai, kurių pajamos didesnės, turi ir sveikesnius nei gyventojai rajonuose dantis.

Išsamiau apie lietuvių dantų sveikatą – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inga

Inga portretas
Toli gražu ne vien atlyginimo dydis turi pačią didžiausią reikšmę,kad lietuviai vaikšto išpuvusiais dantimis.Tiesiog mūsų odontologai prarado bet kokią sąžinę plėšdami už paslaugas tokius pinigus.Teko tokį pat implantą įsidėti Baltarusijoje, tik už tris kartus mažesnę kainą. Vilniškiai ,jau seniai tuo naudojasi o mums klaipėdiečiams šiek tiek tolokai važiuoti.Bet ,jeigu ir toliau taip bus -teks tuo pasinaudoti.Šoki į traukinuką ir jau ten.

Aris

Aris portretas
Net savo poliklinikoje kur esi prisirašęs užsiregistravus pas stomotologą ir sulaukus savo eilės dar galvoji ar apsimoka eiti. Nes po stomotologo įkainių turėsi su kuo kramtyti,bet gali nebeturėti ką kramtyti.

bedantis

bedantis portretas
Kas turi galimybes, važiuoja dantų gydytis ir protezuoti į Lenkiją, Baltarusiją, Ukrainą. Labai įdomu, kodėl sodra beveik nedalyvauja šiame procese. Kodėl neįmanoma nemokamai gydytis ir protezuoti dantų, jei moki mokesčius? Nesveiki dantys yra vartai infekcijoms. Beje, įdomu, kodėl ligonių kasos sprendžia, kur socialiai remiamam žmogui protezuoti dantis, girdime, kaip tos įstaigos, su kuriomis sudarytos sutartys, sugeba sugadinti net sveikus dantis. Koks ligonių kasų reikalas, kur žmogus gydysis. Jei atėjo eilė kompensacijai, žmogus pats turėtų spręsti, pas kokį gydytoją eiti, o ne funkcionieriai, proteguojantys savus..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių