Prancūzas feisbuke tiesiogiai transliuos savo mirtį

Nepagydomai sergantis prancūzas ketina feisbuke tiesiogiai transliuoti savo mirtį. 57-erių Alainas Cocqas penktadienį agentūrai AFP sakė, kad taip protestuoja prieš eutanazijos draudimą Prancūzijoje.

Iš lovos negalintis pakilti vyras prašė prezidento Emmanuelio Macrono padaryti jam išimtį, tačiau šis atmetė prašymą argumentuodamas galiojančiais įstatymais.

A. Cocqas dabar ketina badauti, kol mirs. Nuo penktadienio vakaro jis pasiryžęs atsisakyti maisto, gėrimų ir gyvybę palaikančių priemonių. Tiesiogine transliacija nuo šeštadienio jis norįs parodyti „kančias“, kurias patiria jau daugiau kaip 30 metų.

A. Cocqas serga reta liga, dėl kurios sulimpa arterijų sienelės, o tai sukelia didžiulius kraujotakos sutrikimus. Vyras yra dirbtinai maitinamas. „Aš kemšamas kaip žąsis, - sakė jis. – Ir visa tai tik tam, kad spoksočiau į lubas“.

Prancūzas prašė E. Macrono eutanazijos galimybės, kad galėtų „ramiai“ numirti. Tačiau prezidentas laišku atsakė „nesąs aukščiau įstatymo“. Kartu jis pareiškė „labai gerbiąs“ ligonio sprendimą. A. Cocqas viliasi, kad mirs per savaitę.

 


Šiame straipsnyje: transliuos savo mirtįpagalbos telAlainas Cocqaseutanazijos draudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

M.-W.

M.-W. portretas
Žiauru...

Osvaldas

Osvaldas portretas
Na tu tikrų tikriausias "kopūstas".

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Durni įststymai, kuo daugiau žmogus kankinasi tuo valdžiai linksmiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių