Pirmąkart pritarta tabletėms su mikroschemomis viduje

  • Teksto dydis:

JAV Maisto ir vaistų administracija („Food and Drug Administration“, FDA) pirmąkart išdavė leidimą prekybai tabletėmis su mikroschemomis jų viduje, rašo „Financial Times“.

Tai – Japonijos vaistų gamintojos „Otsuka“ vaistas „Abilify“ psichozei gydyti. Prarijus tabletę, joje esanti mikroschema siunčia signalą į paciento mobiliojo ryšio įrenginį, kuris tai patvirtinančią informaciją iškart persiunčia į šiuos vaistus išrašiusio gydytojo mobiliojo ryšio įrenginį.

Taip siekiama išvengti atvejų, kai pacientai nesilaiko nustatyto vaistų vartojimo režimo, kuris labai svarbus gydant lėtines ligas.

„Otsuka“ Šiaurės Amerikos padalinio vadovo Kabiro Natho teigimu, šis naujoviškas vaistas kol kas bus gaminamas ribotomis apimtimis, vykdant tik konkrečius užsakymus. Jis neatskleidė, kiek mikroschemos padidins šių vaistų kainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elektronikui

Elektronikui portretas
Geriau iškart 220v. Fazę prie pimpalo,o 0 į dantis. Tada tikrai tam čipsui bus haną,o ir tu gal ,,pasveikusi".

elektronikas

elektronikas portretas
pasijungsiu kaip minimum 9 v - ir mikro čipams - hana-pizda, nahui.....ne-susipratėliams - paaaiškinu - šiandien daugelis mikroelektronikos gaminių maitinasi 3.7 V įtampa......padavus daugiau nei 5-7 v - išeis iš rikiuotės......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių