Penki pratimai, kurie padės vasarą sutikti su dailiu pilvuku

  • Teksto dydis:

Ne paslaptis, kad dažnai atėjus pavasariui tenka sunerimti dėl per žiemą atsiradusių riebaliukų juosmens srityje. Deja, per akimirką jie neištirpsta – tam reikia pasitelkti griežtesnę ir subalansuotą mitybą bei šiek tiek pajudėti.

Kad nereikėtų slapstytis atėjus vasaros karščiams, tos, kurios iki šiol tinginiavo, gali pradėti sportuoti jau dabar. Jei neturite galimybių lankytis sporto klubuose, šokiuose ar kitose veiklose, pakrutėti galite tiesiog namuose, svarbiausia tam pasiryžti ir skirti laiko.

Stiprus juosmuo – tai ne tik pilvo presas, bet ir stipri nugara. Taigi norint gerų rezultatų nepakanka daryti vien paprastus atsilenkimus, svarbu įtraukti pratimų, kuriuose dirba ir šonų, ir nugaros raumenys. Tada džiaugsitės ne tik dailiu pilvuku, bet ir grakščia laikysena.

1. Lentos pozicija. Atliekant šį pratimą dirba praktiškai visas kūnas. Darant lentą (tiek žemą nuo alkūnių, tiek aukštą remiantis į žemę delnais) svarbu, kad rankos būtų ne plačiau nei pečių juosta, pilvas šiek tiek įtemptas, kojos beveik sugaustos, pirštai remtųsi į žemę. Tiesi linija turi eiti nuo pat galvos iki pat kulnų, svarbiausia išlaikyti tiesią nugarą. Būkite šioje pozoje bent 30 sekundžių.

 

2. Dviračio minimas. Atsisėskite ant grindų, kojas pakelkite nuo žemės, kelius laikykite sulenktus, nugarą išlaikykite tiesią, krūtinę atverdami į priekį. Stenkitės išlaikyti balansą. Su kiekvienu iškvėpimu pasisukite siekti priešingą alkūnę su priešingu keliu, tai yra kairę alkūnę link dešinio kelio, tada sugrįžkite į centrą ir atitinkamai sukitės į priešingą pusę, siekdami dešinę ranką link kairiojo kelio. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių