Pavasarį stiprėkite natūraliais būdais

  • Teksto dydis:

Šiltasis sezonas ne visiems suteikia džiaugsmą: mus dažnai kamuoja nuovargis, peršalimo ligos ir bloga nuotaika. Pavasarį sveikatą stiprinti patariama natūraliais būdais: valgyti šviežią ir visavertį maistą, būti gryname ore, sportuoti ir išmokti ilsėtis.

Organizmą susilpnino ligos

Pavasaris daugeliui mūsų tampa tikru sveikatos išbandymu, nes šaltojo sezono metu organizmui padaryta žala darosi aiškiai matoma, o natūraliais būdais papildyti vidinius išteklius reikalingomis naudingomis medžiagomis neturime laiko, noro ar galimybių.

Nusilpęs imunitetas, padažnėjusios peršalimo ligos, nuovargis, mieguistumas, vangumas, prasta nuotaika, sausa ir šerpetojanti oda, pablogėjęs regėjimas – tai daugumą iš mūsų pavasarį kankinantys simptomai.

Medikų teigimu, jų priežastis – šviežių vaisių bei daržovių trūkumas žiemą ir ligos, susilpninusios organizmo funkcijas.

Kiekvienas žinome, kad kasdien viena ar kita forma turime įsisavinti tam tikrą vitaminų ir mineralinių medžiagų kiekį. Norint gauti visus reikiamus elementus ir palaikyti optimalų vitaminų balansą, šaltuoju metų sezonu esamos maisto produktų pasiūlos nepakanka. Taigi dabar, pavasarį, išsekęs organizmas mums siunčia įvairius signalus, prašydamas pasirūpinti juo.

Žala – dėl gyvenimo tempo

Vitaminai ir maisto papildai – vienas būdų, padedančių sustiprinti imunitetą ir atgauti jėgas po žiemos sezono.

Jie nebūtini, kai mityba yra visavertė. Žmogaus organizmas visas reikiamas medžiagas gali pasiimti iš suvartojamų maisto produktų ir aplinkos. Deja, mūsų gyvenimo tempas toks greitas, kad pamirštame tinkamai pasirūpinti savimi: nereguliariai maitinamės, valgome bet ką ir bet kada, neretai apskritai pamirštame maistą. Tokiu atveju vitaminai – gera išeitis. Tačiau kiekvienam žmogui, norinčiam būti sveikam, siūlomas visas kompleksas priemonių: reguliari mityba, sportas, buvimas gryname ore, o svarbiausia – rūpinimasis savimi.

Medikai nesiryžta išskirti vienos konkrečios vitaminų grupės, kurią būtų galima rekomenduoti kaip panacėją imunitetui stiprinti.

Žmogaus organizmui būtinas visas kompleksas vitaminų ir mineralinių medžiagų. Kiekvieno poreikiai skirtingi, todėl renkantis vitaminus ar maisto papildus būtina atsižvelgti į individualų racioną, mitybos įpročius, nustatytas ligas, rizikos faktorius ir kitus aspektus.

Dažnai maisto papildai sąveikauja su vaistais ir gali būti nesuderinami. Būna, kad žmonės geria maisto papildus, kurie dubliuoja vienas kitą. Net ir populiariosios spaustos sultys gali pakenkti. Neretai pamirštama, kad jas reikia skiesti.

Medikai pastebi, kad pacientai dažnai vartoja papildomų preparatų, nepažiūrėję į jų sudėtį ar tiesiog išsitraukę iš stalčiaus užsilikusį buteliuką.

Gal tai – depresija

Specialistai tikina, kad sintetinių vitaminų ir papildų vartojimas visada nebūtinas. Visas organizmui reikiamas medžiagas sveikas žmogus turi gauti natūraliai – su maisto produktais. Jei jaučiate pavasarinio nuovargio simptomus, pabandykite pakeisti racioną, valgykite įvairesnį maistą.

Teigiama, kad vitaminų ir maisto papildų vartojimas didelių sveikatos nusiskundimų neturinčiam žmogui nėra būtinas. Nėra jokių moksliškai pagrįstų tyrimų, kurie įrodytų, kad norint jaustis žvaliai ir sveikai, privalome organizmą papildyti specialiais priedais.

Žmogui, besiskundžiančiam nuovargiu, dirglumu, susilpnėjusiu imunitetu ar kitais sveikatos sutrikimo požymiais, pirmiausia patariama ieškoti šių simptomų atsiradimo priežasčių.

Dažnai šie medicininiai požymiai signalizuoja apie tam tikras lėtines, endokrinines ligas, medžiagų apykaitos sutrikimus ar net depresiją.


Šiame straipsnyje: sveikatasveika gyvensena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių