Pasitepusi riebiu kremu vos nenušalo nosies

Patarimų, kaip apsaugoti veido odą nuo šalčio, apstu, tačiau neretai jie prieštaringi. Kauno kolegijos Medicinos fakulteto Kosmetologijos katedros dėstytoja Vaiva Vaikšnorienė perspėja pasikliauti tik profesionalų nuomone.

– Žinome, kad šaltą dieną, prieš einant į lauką, reikia pasitepti riebiu kremu. Tai padariusi viena kaunietė skundėsi vos nenušalusi nosies. Kokių tiesų jūs mokote savo studentus – kosmetologus, kurie yra geriausi odos priežiūros žinovai?

– Odos priežiūra priklauso nuo jos tipo, būklės, žmogaus amžiaus. Negalima teigti, kad absoliučiai visiems žiemą reikia naudoti riebų kremą. Pateiksiu kelis pavyzdžius.

Jūsų oda riebi ir rytą atsikėlusi, nusipraususi, pasitepusi drėkinamuoju kremu einate pusryčiauti. Praeina valanda, kol susirengiate važiuoti į darbą. Vykstate automobiliu, dirbate biure, visą dieną neišeinate į lauką. Tokiu atveju riebaus kremo nereikia, nes odos liaukos maždaug per pusvalandį išskiria pakankamą riebalų kiekį, kuris padengia odą tarsi riebus kremas.

Tačiau apsauginio kremo reikia tokiai pačiai riebiai odai, jei rytą atsikėlusi, nusipraususi ir pasitepusi kremu skubate į darbą ir važiuojate autobusu ar troleibusu. Iki stotelės – dešimt minučių kelio, lauke – 10 ar 15 laipsnių šalčio. Riebaus kremo reikia priklausomai ir nuo odos tipo, ir nuo sąlygų.

– Pasitepus riebiu kremu būti šilumoje negerai?

– Jeigu oda sausa, be abejo, jai reikia riebesnio kremo, bet jeigu oda riebi, tepate riebų kremą ir sėdite visą dieną šiltame biure, dar labiau sutrinka riebalinių liaukų funkcija, plečiasi poros, gali susiformuoti spuogai. Riebių kremų nepatartina naudoti vakare ir tais atvejais, kai išsiplėtę paviršiniai kapiliarai, nes ant odos susidaro plėvelė, kuri sukuria šiltnamio efektą. Tuomet kapiliarai plečiasi dar labiau. Tačiau žiemą tokią odą iš ryto būtina patepti riebiu apsauginiu kremu.

– Vadinasi, net ir sausai odai ne visuomet tinka riebus maitinamasis kremas?

– Yra daug faktorių, turinčių reikšmės kremo pasirinkimui. Vienoks naudotinas rytą, kitoks – vakare. Bent dėl pagrindinių odos priežiūros principų verta pasitarti su profesionaliais kosmetologais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vadinasi

vadinasi portretas
Tai nebuvo riebus kremas. Karelijoj per šalčius rankas, kojų pirštus ir veidą tepdavome meškos taukais ir tai tikrai saugodavo nuo šalčio. Tie kremai neaišku iš ko pagaminti nes ištepus sausai odai skirtu kremu oda dar labiau išsausėja. Svarbu pirkti ir tepliotis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių