Pagirias palengvina klausoma muzika

Jei kenčiate sunkias pagirias, pasiklausykite savo mėgstamos muzikos. Tokį netikėtą patarimą pateikia galvos skausmų gydymo metodais besidomintys amerikiečių specialistai.

Jei kenčiate sunkias pagirias, pasiklausykite savo mėgstamos muzikos. Tokį netikėtą patarimą pateikia galvos skausmų gydymo metodais besidomintys amerikiečių specialistai.

Veikiausiai daugeliui idėja klausytis muzikos tuo metu, kai galva plyšta nuo padauginto alkoholio kiekio, neatrodo labai patraukli.

Tačiau tyrimą atlikę Niujorko galvos skausmų gydymo centro ekspertai tikina, kad pamėgtos muzikinės kompozicijos atitraukia žmonių dėmesį nuo skausmo, vadinasi, gali būti panašiai efektyvi priemonė, kaip ir vaistai.

Centro įkūrėjo ir vadovo Alexanderio Mauskopo teigimu, gauta patikimų įrodymų, jog muzika gali veiksmingai kovoti su bet kokio pobūdžio skausmais. Tad toks tradicinis pagirių simptomas kaip plyštanti galva taip pat nėra išimtis.

Be abejo, pripažįstama, jog pagal veiksmingumą muzika nelygintina su morfinu, tačiau, anot specialistų, nenusileistų kad ir analginui.

Esą eksperimentais įrodyta, kad klausantis mėgstamos muzikos slopsta nemalonūs pojūčiai ir gerėja nuotaika. Maža to, šio efekto pasiekiama per keletą minučių.

Prisilietimų žemėlapis

Suomijos ir Didžiosios Britanijos mokslininkai išsiaiškino, kaip skirtingų Europos šalių gyventojai reaguoja į kitų žmonių prisilietimus.

Specialistų prašymu 1,3 tūkst. britų, suomių, prancūzų, italų bei rusų savanorių schematizuotame kūną vaizduojančiame piešinyje turėjo pažymėti vietas, prie kurių leistų prisiliesti.

Kiekvienas jų sumodeliavo savotišką prisilietimų žemėlapį, skirtą partneriui ar sutuoktiniui, tėvams, broliams ir seserims, tetoms ir dėdėms, abiejų lyčių pažįstamiems bei nepažįstamiems asmenims.

Kaip parodė apklausa, kuo santykiai su kitu žmogumi artimesni, tuo mažiau liko ir liesti draudžiamų kūno vietų.

Erogenines zonas apklaustieji paliko "atviras" tik gyvenimo partneriams ar sutuoktiniams.

Taip pat paaiškėjo, kad moterys iš esmės nepageidautų nepažįstamų vyrų prisilietimų.

Tačiau mokslininkus nustebino tai, jog vyrai moterims, net ir nepažįstamoms, leistų prisiliesti prie bet kurios savo kūno vietos.

Tuo tarpu tarptautinių skirtumų faktiškai neišryškėjo. Mokslininkai išskyrė tik tai, kad britams mažiau nei kitiems patinka kitų žmonių prisilietimai.

Tyrimo duomenimis, rusai bendraudami su aplinkiniais pripratę prie santūresnių fizinių kontaktų.

Anot mokslininkų, apklausos rezultatai byloja, kad prisilietimai yra svarbi socialinių ryšių palaikymo priemonė.

Be to, pagal respondentų sukurtus žemėlapius galima spręsti, jog kuo prisilietimai prie konkrečios kūno dalies yra malonesni, tuo labiau ji yra "neprieinama" kitiems.

Ar jus kamuoja pagirios?

Iš viso balsų: 320
Savaitės apklausa: 
0


NAUJAUSI KOMENTARAI

isijungi

isijungi portretas
pvz. Purvinį ar kokias Pupytes ,paklausai kokias 5 min. o paskui išjungi o tada pajauti didelį pagerėjimą

Mmm

Mmm portretas
Pagirios kamuoja tuos kas nemoka saikingai vartoti alkoholio. Patys kalti taip jums bjaurybės ir reikia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių