Padėti mažajai Gabriellai ragina ir Lietuvos įžymybės

  • Teksto dydis:

Nuo antradienio socialiniuose tinkluose sparčiai plinta įrašas, kuriuo besidalinantys žymūs Lietuvos žmonės ragina visus nelikti abejingais ir padėti dviejų metų Gabriellai. Mergytė šiuo metu kovoja su itin reta vėžio forma.

Šiuo metu Švedijoje gydomos Gabriellos tėvai Gintarė ir Egidijus Brazaičiai prieš kelias savaites išgirdo skaudų verdiktą – jų dukrai tradicinė medicina negali padėti. Mergaitei praėjusių metų pabaigoje buvo diagnozuota itin retai pasitaikanti kepenų vėžio (piktybinio rhaboid auglio) forma. Visos tėvų viltys nukreiptos į alternatyvios medicinos gydymo būdus užsienyje, tačiau šis gydymas yra itin brangus.

„Visos įprastos ligoninės atsisakė gydyti Gabriellą, nes įprastinis gydymo būdas (chemoterapija) nepadėjo. Kreipėmės į Vokietijos mokslininkus, tačiau ir iš ten gavome neigiamą atsakymą. Šiuo metu mums padeda, konsultuoja Ispanijoje įsikūrusi natūralios medicinos klinika, vyksta derybos su Dana-Farber vėžio institutu Bostone”, – pasakojo Gabriellos mama Gintarė Brazaitė.

Pasak Gintarės, Jungtinėse Amerikos Valstijose įsikūręs vėžio institutas yra bene vienintelė įstaiga galinti padėti mažajai Gabriellai, tačiau šis gydymas gali kainuoti kelis šimtus tūkstančius dolerių. Tėvai ir šeimos giminaičiai jau paskyrė visas turėtas santaupas, tačiau jų neužtenka pradėti mergaitės gydymui.

„Per pastarąsias dienas vėl patikėjome stebuklu. Šį kartą – Lietuvos žmonių dėka. Gerų žmonių dėka gavom viltį ir paskatinimą svajoti daugiau nei galim sau leisti. Labai tikimės surinkti pinigus ir kartu su Gabriella vykti gydytis į Dana-Farber vėžio institutą Bostone (Dana-Farber Cancer Institute), kuris yra numeris vienas pasaulyje”, – džiaugsmo ašarų neslėpė Gabriellos mama.

Žinau, kad yra daug gerų žmonių, kuriems rūpi. Tai tas atvejis, kai galime padėti dar iki nelaimės.

Pirmadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ šeimos giminaitis, renginių organizatorius Mantas Kazlauskas pasidalino viešu laišku – prašymu pagelbėti Gabriellai. Vyro žinute suskubo dalintis daugelis žmonių, kurių tarpe – šalies garsenybės.

„Tikrai seniai kviečiau aukoti, nes žinau, kad ir tiems, kas neprašo, nebūtinai labai lengva. Ir vis tik, reikia nepamiršti, kad „Facebook“ gali tarnauti mums ne tik darbui, ne tik patogumui ar juokams. Visi kartu galime gelbėti gyvybes!“, – besidalindama įrašu padėti Gabriellai kvietė Agnė Jagelavičiūtė.

„Žinau, kad yra daug gerų žmonių, kuriems rūpi. Tai tas atvejis, kai galime padėti dar iki nelaimės”, – kvietė renginių vedėjas, dainininkas Donatas Baumila.

Savo įrašus pažymėję grotažyme #PadėkimeGabriellai paviešino šimtai žmonių: Linas Adomaitis, Rūta Mikelkevičiūtė, MIA, Kęstas Rimdžius, Ingrida Kazlauskaitė, Jolanta Talaikytė, Aušra Štukytė, Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė ir daugelis kitų žymių žmonių.

Pasak Gabriellos artimųjų, šiuo metu pavedimu, „paypall“ ir „gofunding“ platformoje mergaitės gydymui paaukota 28 tūkst. 15 dolerių. Pradiniam gydymui šeima turi turėti mažiausiai 100 tūkst. Amerikos dolerių. Iki šiol neprarandama vilties, kad visų geros valios žmonių dėka bus surinkta reikiama suma gydymui.

Paprastas peršalimas

Gintarės ir Egidijaus Brazaičių šeima augina dvi dukreles – dviejų metukų Gabriellą ir vos keturių mėnesių Pauliną. Gabriella rugsėjo mėnesį pradėjo lankyti darželį. Kuomet lapkričio pradžioje mergytė pradėjo karščiuoti, tėvai nieko blogo neįtarė.

„Nieko blogo neįtarėme, galvojome, kad tai normalu. Pradėjęs lankyti darželį vaikas neretai pasigauna kokius nors virusus. Deja, nuvykus į ligoninės priimamąjį ir atlikus tyrimus diagnozė buvo negailestinga. Atlikus magnetinį rezonansą paaiškėjo, kad Gabriellai diagnozuotas kepenų auglys. Jau kitą dieną jai buvo perpiltas kraujas”, – juodžiausios metų dienos prisiminimais dalinosi Gintarė Brazaitė.

Buvo atlikta dar daugiau tyrimų, o Gabriella perkelta į vaikų vėžio skyrių. Nors nebuvo aišku, kokios tiksliai rūšies vėžys, tačiau buvo pradėtas skubus gydymas chemoterapija. Gydytojai suprato, kad reikia skubėti. Gabriellos organizme vėžys vos per savaitę paaugo centimetru į visas puses.

Persikėlė gyventi į ligoninę

„Mes visi keturi kartu buvome jos palatoje. Kartu žaidėme, valgėme, šypsojomės ir tikėjomės geriausio. Po dviejų savaičių sužinojome, kad Gabriellai itin reta ir pavojinga vaikiško vėžio forma. Dažnai jis būna inkstuose, bet pasitaiko ir kepenyse. Tuomet Gabriellai buvo skirta antra chemoterapijos dozė tikintis, kad taip bus sunaikintos agresyvios ląstelės. Deja, nesėkmingai. Vėžys ir toliau auga”, – pasakojo mergaitės tėtis.

Dėl chemoterapijos nusilpo Gabriellos organizmas. Po poros dienų pasireiškė alergija antibiotikams, kuriuos ji vartojo kovojant su infekcijomis.

„Tai buvo baisiausia diena mano gyvenime. Maniau, kad mes ją prarasime. Gydytojai sakė, kad ji neišgyvens, ir aš galvojau, kad atėjo diena, kai mūsų Gabriellą pasiims Dievas”, – prisiminė E. Brazaitis.

Mergaitės būklei pagerėjus tėvai suprato, kad gavo antrą šansą, kurį būtina išnaudoti, tačiau Gabriellai tradiciniai vėžio gydymo metodai padėti jau nebegalėjo. Tėvai pagalbos ieškoti pradėjo visame pasaulyje.

Viltis pasveikti – Amerikoje

Šiuo metu Gabriella toliau gydoma Švedijos ligoninėje. Tačiau šalia įprastinės medikų priežiūros prisideda ir natūralios medicinos specialistai iš Ispanijos.

„Gabriellai ir toliau vykdomas ispaniškas alternatyvus gydymas, kuris yra paremtas sveika mityba. Tokiu būdu stiprinamas imunitetas. Tačiau dviejų metukų mergaitę, kuri apskritai nelabai ką valgo, labai sunku sveikai ir pagal grafiką maitinti. Vieną dieną pavyksta, o kitą - nieko neįduosi. Todėl negalime nieko nedaryti ir tikėtis, kad tik sveikai maitinantis imsime ir susidorosime su šiuo baisiu vėžiu”, – kalbėjo mama.

Pasak Gintarės, šiuo metu intensyviai bendraujama su Amerikoje įsikūrusio vėžio instituto mokslininkais. Amerikos Dana-Farber vėžio instituto atstovai atsiuntė dokumentų sąrašą, kurį privalu pristatyti. Tuomet jie galės įvertinti Gabriellos būklę, paskaičiuoti preliminarią gydymo kainą.

„Rytoj suplanuotas susitikimas su Gabriellos gydytoja Švedijoje, kad kuo greičiau būtų suruošti ir išsiųsti į Bostoną reikiami dokumentai apie mažylės būklę”, – telefonu pasakojo Gintarė ir pridūrė, kad tikisi geriausio.

Gydymo kaina Bostone prasideda nuo 100 tūkst. dolerių. Šeima ir giminės yra pasiruošę atiduoti visas santaupas, kurias taupė svajonių būstams, atostogoms, greitesniam išsivadavimui iš banko paskolų, tačiau net ir tada šeimai nepakanka tokios sumos. Visi, kurie nori prisidėti bent keliais eurais prie mergaitės gydymo kviečiami aukoti į specialią banko sąskaitą:

Gavėjas – Egidijus Brazaitis

Sąskaita Švedijoje (IBAN) - SE7530000000030510242278

BIC (SWIFT) - NDEASESS

Bankas – Nordea.

Paypal: gabriella.brazaite@yahoo.com

Galima prisidėti prie Gabriellos gydymo ir aukojant per aukojimo platformą „GoFundMe“.


Šiame straipsnyje: Gabriellaaukojimasvėžys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilma

Vilma portretas
Ir kodėl tokiems vaikams VALSTYBĖ (žinoma valdžios vyrų ir moterų išraiškoje) nenumato lėšų gydymui??? Bent jau vaikai turi būti saugūs ir PRIVALO BŪTI PILNAI VALSTYBĖS APDRAUSTI VISAIS ATVEJAIS - ir sveikatos draudimu, ir socialiai apsaugoti! Tai kokios ateities valstybė gali tikėtis, jei skęstančiųjų gelbėjimasis yra pačių skęstančiųjų reikalas?! Kokios ateities sulauksime kaip tauta ir valstybė? Ar sulauksime?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių