Odos drėkinimas: kaip išvengti klaidų?

Vien drėkinamojo kremo naudojimas neduos norimo efekto siekiant tinkamai drėkinti odą, tikina gydytoja dermatovenerologė Renata Kliunkienė. Pasak gydytojos, svarbu ir tai, kaip oda yra prausiama, kokie produktai naudojami ir koks yra organizmo skysčių balansas.

Norėdamos atrodyti jauniau moterys imasi įvairiausių priemonių odai prižiūrėti ir dažnai dėl šių priemonių netinkamumo oda atrodo tik blogiau. Gydytoja R. Kliunkienė pataria, kaip išvengti dažniausiai daromų klaidų:

1. Sausą odą būtina nušveisti, o tik po to drėkinti. Odą šveiskite namuose arba kreipkitės į specialistus. Jei oda vis tiek šerpetoja, galima taikyti cheminį rūgštinį šveitimą pagal odos tipą. Tokiu būdu sėkmingai pašalinamas negyvas odos epidermis.

2. Naudojamas nereguliariai kremas su peptidais gali išbalansuoti odos atsinaujinimą. Peptidai yra amino rūgštys, kurios skatina odos regeneraciją. Gydytoja dermatovenerologė pataria šį kremą naudoti du kartus per dieną. Taip pat galima naudoti kremą su hialuronu, dėl kurio didelės koncentracijos kūdikių oda yra tokia švelni, elastinga ir sudrėkinta.

3. Nedrėkindami riebios odos rizikuojate sukelti dar intensyvesnį riebalų išskyrimą ir uždegimus. Riebią odą reikia drėkinti, nes visi odos tipai reikalauja drėgmės. Riebalavimasis yra odos atsakas į išsausėjimą. Jei oda nėra drėkinama, ji pati kovoja ir kaip apsauginę priemonę išskiria didelį kiekį riebalų serumo. Pasak gydytojos R. Kliunkienės, riebią odą turintiems žmonėms turi būti parenkamas atitinkamos struktūros kremas, jis turi būti pagamintas vandens, o ne aliejaus pagrindu. Tepdami ant riebios odos aliejaus pagrindu pagamintą kremą, sukursime palankią terpę bakterijoms daugintis.


Šiame straipsnyje: odaodos drėkinimaspatarimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių