Odė jo didenybei vandeniui

Žinomas chirurgas, manualinės terapijos specialistas, asociacijos "Aqua est vita" Kauno skyriaus pirmininkas Gintautas Laurinavičius ne vienus metus rinko įvairiausią informaciją apie vandenį – nepelnytai pamirštą galingą ir stiprų vaistą, ir parašė apie tai vertingą ne tik sveikatos požiūriu knygą.

Su meile ir atsakomybe

Pasak aktoriaus ir režisieriaus Valentino Masalskio, neseniai išleista gydytojo Gintauto Laurinavičiaus knyga "Gydantis vanduo" papildo žinias apie vandenį, jo istoriją, panaudojimą, struktūrą. Knygos autorius dosniai pažeria ir daugybę praktinių patarimų, vertingų mūsų sveikatai ir net gyvybei, nes į vandenį jis žvelgia kaip į itin svarbią mūsų organizmo visumos dalį.

"Gydytoju chirurgu dirbu jau 40 metų, tačiau vandens svarba mūsų organizmui susidomėjau tik apsilankęs garsaus chemiko Telesforo Laucevičiaus paskaitoje apie vandenį. Per kelerius metus perskaičiau keliomis kalbomis gal pusantro šimto knygų apie vandenį, rinkau apie jį faktus iš įvairių kitų šaltinių. Žodžiu, pradėjau kryptingai domėtis vandeniu, su kuriuo mes, chirurgai, susiduriame kiekvieną dieną", – sakė G.Laurinavičius.

Jis paaiškino, kad, pavyzdžiui, infuzija į veną – tai sūrus vanduo su atitinkamomis mineralinėmis medžiagomis, medikamentais. Kitaip pažvelgti į vandenį G.Laurinavičių paakino ir akademiko Jurgio Brėdikio propaguojamas holistinis požiūris į ligų kilmę, priežastis ir gydymą.

"Viliuosi, kad mano knyga paakins ligotus ir sveikus žmones kitaip pažvelgti į vandenį ir savo organizmą, ligas, jų priežastis", – pridūrė G.Laurinavičius.

Kiek ir kada gerti?

Mokslininkai nustatė, kad, trūkstant tik 1 proc. vandens organizme, jo veikla sulėtėja net 10 proc.

"Dėl vandens stokos pirmiausia nukenčia žarnynas, viduriai tampa kieti, sutrinka virškinimas, silpsta imuninė sistema. Po to pradeda tirštėti kraujas, kyla kraujospūdis, skrandžiui pradeda grėsti uždegimas, opaligė, išdžiūsta kvėpavimo takų gleivinės, nukenčia kiti organai, kol galiausiai vandens stygių pajunta ir smegenys – prastėja atmintis", – tvirtina gydytojas G.Laurinavičius.

Jis primena, kad rytą atsikėlus būtina išgerti stiklinę ar dvi vandens. Tai padeda pašalinti iš organizmo jame per naktį susikaupusius šlakus – rūgštines atliekas. Ir pusvalandį prieš kiekvieną valgį reikėtų išgerti bent stiklinę vandens.

Valgant nedera daug gerti, nes vanduo skies skrandžio sultis. Negalima gerti vandens ir iškart po valgio – labai sutrikdomas virškinimas. Rekomenduojama negerti po valgio bent pusantros valandos. Dienos metu vandenį reikėtų gerti nelaukiant troškulio požymių, kurie byloja apie organizmo dehidrataciją.

Vanduo ir šlakai

Pastaruoju metu mokslininkai sutaria, kad žmogus per parą turėtų išgerti maždaug 30 ml vandens vienam kilogramui kūno svorio. Vaikai turi išgerti daugiau. Sergantieji glaukoma, sunkiomis širdies ir kraujagyslių, inkstų ligomis, dializuojami žmonės turėtų aptarti su savo gydytoju, kiek vandens gerti.


Šiame straipsnyje: sveikatagydymasvanduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

marija

marija portretas
Mieli komentatoriai ,gal pasakysite kam reikalingi skyrybos ženklai?

Pypalinis

Pypalinis  portretas
sitas nuiminejo grupes invalidams,mat komisijoje nedarbingumus nustatinejo. Buvo isspirtas lauk!

1

1 portretas
dalikas tik aiskus kodel siandie /seimos daktarai/ prirasineja kuo daugiau chemikalu kurie greiciau zmogu pribaigia o jie gauna nuo farmacininku kelialapius uz /gera/ darba o Hipokratas siandien nereikalingas.... Pvz. yra tokia liga herpes nuo kurios beveik vaistu nera bet prirasomi ir visa laime visagalis internetas kur informuojama kad yra priemones svitinimo keliu bet jos dar bandymu stadijoje o beto juk reikia palaikyti farmacija ir nesakysiu kur bet radau pagelba kuri kainavo maziau negu chemikalai. tai va kokia /medicina/ mus gelbsti.nes pries tai paskambinau gidytojai noredamas informacijos apie aparatura kuri pateikiama internete tai ji arogantiskai pareiske kad neturi laiko kalbeti bet sugebejau pats surasti ir pagelbeti zmogui nes skausmai buvo neimanomi nesakysiu pavardes bet jei perskaitys tai pati supras kad taip elgtis medikui nusikaltimas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių