Norint stiprinti imunitetą reikėtų prisiminti žoleles

Prasidedant šaltajam sezonui žmonės suskumba imunitetą stiprinti česnakais, imbierais, medumi, tačiau nepelnytai pamiršta žolelių arbatas, sako žolininkė, provizorė Jadvyga Balvočiūtė. Jos teigimu, „kiekvieną ligą galima palengvinti žolelėmis, jomis taip pat galima sustiprinti imunitetą. Tačiau žmonės inertiškai renkasi produktus, kuriuos žino ir randa prekybos vietose“.

Anot LRT.lt pašnekovės, imunitetui stiprinti žmonės rečiau renkasi žoleles ir jų arbatas, nes apie jas mažiau išmano.

„Visi jaučia norą vartoti natūralius produktus, jais stiprinti imuninę sistemą ir gydytis. Žmonės dažniausiai iš inercijos renkasi tai, ką jau žino, kas yra priimta, randama prekybos vietose – nereikia sukti galvos. O renkantis žoleles galvą pasukti tenka. Atsiranda daug neaiškumų, kurie riboja vartojimą“, – pažymi J. Balvočiūtė.

Pušų spygliai – ne tik bado

Pasak žolininkės, svarbiausias elementas, siekiant, kad žmogaus imuninė sistema būtų stipri, yra sveika mityba. Taip pat, pasak J. Balvočiūtės, žmogus kasdien turėtų išgerti vietinių augalų arbatos.

„Paprastai vartojame kininių arbatmedžių arbatą – žalią, juodą, raudoną, bet turime savo augalų, kurie gali turėti panašų skonį ir dar yra praturtinti savais aromatais bei naudingomis savybėmis. Visuomet rekomenduoju vasarą pasirinkti gervuogių, žemuogių, beržų, šaltalankių lapų, labai vertingų kasdienei arbatai.

Šaltalankių lapų dar ir dabar galima pasirinkti, tik reikėtų skinti pačius jauniausius lapelius. Turime žinoti, kad paprastos žolelės gali palengvinti kiekvieną ligą, sustiprinti mūsų imuninę sistemą“, – pažymi J. Balvočiūtė.

Pasak žolininkės, peršalimo profilaktikai gali padėti ir spygliuočiai. Žiemą galima pasikarpyti eglių bei pušų spyglių, šiek tiek jų užsiplikyti ir išgerti aromatingos, vitaminais praturtintos arbatos.

Žolininkė atkreipia dėmesį ir į tai, kad žmogaus imuninė sistema bus sveika tada, kai gerai veiks virškinimo, nervų sistemos. Todėl svarbu pasirūpinti ir jų sveikata.

Svarbu nepadauginti

J. Balvočiūtė teigia, kad naudingiausia yra vartoti pavienes žoleles, tai daryti reikėtų ne daugiau nei 10 dienų iš eilės.

„Vieniems gali būti viskas gerai, o kitiems gali pradėti dirginti skrandį. Reikia stebėti, kaip mus veikia žolelės. Virškinimo traktui naudingos žolelės visuomet vartojamos prieš valgį, o jei vartojamos kvėpavimo takų ligų simptomams slopinti skirtos žolelės, tuomet geriau jas išgerti po valgio. Tačiau gerai, kad apskritai jas vartojame“, – sako žolininkė.

Pasak pašnekovės, kartą pasitaręs su žolininku žmogus jau gali daug ką sužinoti ir sėkmingai mėgautis žolelių teikiama nauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių