Motyvuojantys laiškai – prieš vėžį

Lietuvoje krūties vėžys kasmet diagnozuojamas pusantro tūkstančio moterų. Tai viena dažniausių vėžio formų, sudaranti beveik ketvirtadalį visų onkologinių susirgimų, itin puolanti vidutinio ir vyresnio amžiaus moteris. PSO perspėja: dėl krūties vėžio būtina reguliariai tikrintis.

Krūties vėžys gali užklupti kiekvieną, net įtakingiausią ir garsiausią pasaulio moterį. Prieš kelerius metus dėl didelės vėžio rizikos amerikiečių aktorei Angelinai Jolie buvo atlikta mastektomija – krūtų šalinimo operacija.

2005 m. ši liga buvo diagnozuota ir dainininkei Kylie Minogue. Jai buvo nustatytas ankstyvos stadijos vėžys, todėl pavyko jį įveikti chemoterapija – liga pasitraukė. Šiandien aktorė aktyviai pasisako už ligos prevenciją ir skatina moteris krūtis tikrintis kas pusę metų.

Tai tik kelios sėkmės istorijos, kurios suteikia vilties ir tikėjimo, kad kovą su vėžiu galima laimėti. Deja, tokie pavyzdžiai negali visiškai užtikrinti moralinio stabilumo sergančiajai – reikalinga ir kitokia psichologinė pagalba.

Lietuvos medicinos studentų asociacija jau antrus metus organizuoja gerumo akciją "Laiškai kovotojai". Akcijos tikslas – suteikti sergančioms moterims psichologinę pagalbą, kad jos nepasiduotų depresijai, nepalūžtų.

Akcijos metu jaunieji medikai išdalija laiškus ligoninėse besigydančioms moterims, kovojančioms su klastinga liga. Laiškus gali rašyti visi, gebantys atjausti, paguosti, padėti. Sergančios moterys laukia laisvo stiliaus, nuoširdžių, motyvuojančių išlikti stipriai laiškų. Lietuvos medicinos studentų asociacijos nariai ragina žmones nepalikti moterų vienų ir kovoti su vėžiu drauge, kadangi nuo šios ligos nėra apsaugotas nė vienas iš mūsų.

Pernai akcija sulaukė didelio susidomėjimo, į ją įsitraukė nemažai Lietuvos žmonių. Šios akcijos ambasadoriais, kviečiančiais rašyti laiškus, tapo žinomos moterys Beata Tiškevič, Irena Degutienė, Agnė Bilotaitė, Agnė Zuokienė, Erica Jennings, Violeta Baublienė ir daugelis kitų.

Laišką sergančiai moteriai galite siųsti el. paštu limsa.laiskai@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Reikia vaistų, ne laiškų. Dažnai ligonei reikalingi ir efektyvūs vaistai neskiriami, nes nėra lėšų.

Edita

Edita portretas
Labai grazi akcija , visi turetu prisideti. Juk parasyti laika nera sunku, o jis gali paguosti serganti zmogu

hdgft

hdgft portretas
Sergu vėžiu, jaučiuosi gerai, visos šitos akcijos, mano manymu, yra idiotiški prasimanymai. Dažnai - kažkam pasipelnymo šaltinis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių