Mokslininkai: vargu ar išvengsime vėžio

  • Teksto dydis:

Naujausi moksliniai tyrimai skelbia, kad vėžio išvengti ar jį atitolinti yra kur kas sudėtingiau, nei manyta iki šiol. Tačiau, remiantis tokia logika, šia liga sirgti turėtų gerokai daugiau žmonių, nei serga dabar, tad esame pakankamai atsparūs vėžiui, sako mokslininkas prof. Kęstutis Sužiedėlis.

„Naujausi mokslininkų tyrimai rodo, kad tik trečdalį visų vėžinių susirgimų gali susieti su žalingi įpročiai ar žalingas aplinkos poveikis. Du trečdaliai vėžio atvejų yra normalaus organizmo funkcionavimo pasekmė ir, deja, tai skatina tokią nuviliančią išvadą, kad nesvarbu, ką bedarytume, vargu, ar išvengsime visų vėžio atvejų“, – pasakoja Nacionalinio vėžio instituto Molekulinės onkologijos laboratorijos vedėjas K. Sužiedėlis.

Tačiau gera žinia, pasak profesoriaus, yra ta, kad skaičiuojant, kiek galėtume tikėtis vėžio atvejų dėl normalios organizmo veiklos, turėtume turėti kur kas daugiau atvejų, nei yra dabar.

„Tai rodo, kad mūsų organizmai yra pakankamai gerai apsaugoti ir mums nelabai reikia sukti galvos, ką čia dar padarius, kad tik nesusirgtume vėžiu. Mes turėtume siekti gyventi taip, kad būtume kuo laimingesni kiekvienu momentu ir tai, matyt, mūsų imuninę sistemą dar labiau paskatins ir tai tikrai gali padėti mums išvengti vėžio“, – sako mokslininkas.

Daugiau apie vėžio prevenciją – pokalbyje.


Šiame straipsnyje: vėžysligossveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių