Mokslininkai: alus stiprina kaulus

Alus - silicio šaltinis, kuris yra reikalingas kaulų stiprumui. Tokias išvadas padarė Kalifornijos universiteto mokslininkai (JAV), ištyrę alaus sudėtį. Paaiškėjo, kad silicio aluje yra tiek, kiek jo gali lengvai priimti ir žmogaus organizmas, skelbia Medical News Today.

Gerdamas alų žmogus silicį pasisavina 50 proc. Negana to, alus jau tapo ir populiariu besilaikančiųjų dietų gėrimu.

Tyrimų metu buvo ištirta dauiau nei 100 gėrimų rūšių. Daugelyje jų buvo aptinkama iki 6,5 mg/L. silicio. Daugiausiai silicio buvo aluje. Šiame gėrime silicio yra net 56, 5 mg/L. Daugiausiai vertingųjų medžiagų, mokslininkų teigimu, yra miežiniame aluje. Alus ne tik sustiprina kaulus, tačiau ir padeda kovoti su osteoporoze.

 


Šiame straipsnyje: aluskaulainauda kaulamsmielės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nul"ė

Nul"ė portretas
Alutis stiprina ne tik kaulus, bet ir pilvą :) Klaiku žiūrėti į nėščius vyrus.

laimis

laimis portretas
čia tikriausiai kalbama apie tikrą alų, o ne apie mūsiškį neaiškų gėralą alaus pavadinimu. Alaus gamintojai etiketėse net sudėties nenurodo, pasitenkina parašę, kad gėrale yra miežių produktų. Tikriausiai tikros sudėties nedrįsta net nurodyti.

Statinaite

Statinaite portretas
Niekada nemegau alaus, dabar supratau, kodel tokie menki kauliukai. Teks pliaupti alu. Idomu bus: nueinu pas gydytoja del osteoporozes profilaktikos. O gydytoja man- isgerkite 3 litrus alaus per diena, geriausia miezinio. Aciu, o i eile pas narkologa jau dabar uzsirasyti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių