Paankstinta revakcinacija: vieni ministrai nori gyventojams parodyti pavyzdį, kiti dar neskuba

  • Teksto dydis:

Ministrai giriasi, kad ministerijų darbuotojai skiepijasi pavyzdingai. Tačiau atsiradus galimybei anksčiau pasiskiepyti trečiuoju skiepu skuba ne visi ministrai, nors premjerė ir tikina, kad dauguma ministrų skiepui užsiregistravo, praneša LNK.

Trečiąja skiepo doze skiepysis kuo anksčiau

Konservatorių lyderis prieš keletą metų skiepijosi nuo tymų. Nuo COVID-19 jis taip pat pasiskiepijęs, tačiau, Statistikos departamento duomenimis, mažiausiai paskiepytų šiuo metu – Užsienio reikalų ministerijoje (URM). G. Landsbergio vadovaujamoje ministerijoje trys iš dešimties darbuotojų nėra pasiskiepiję.

Tiesa, URM aiškina, kad imunizacijos procentai statistikoje netikslūs, mat elektroninėje informacijos sistemoje nėra fiksuojami užsienyje paskiepyti Lietuvos diplomatai. URM duomenimis, imunitetą turi apie 97 proc. ministerijos darbuotojų.

Imunizuotų darbuotojų skaičiumi nuo kitų ministerijų atsilieka Ekonomikos ir Inovacijų ministerija. Čia paskiepytų virš 80 proc.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė aiškino, kad nesiskiepijama dėl įvairių priežasčių: „Manau, kad, panašiai kaip ir visoje Lietuvoje, visokių yra dalykų“.

Atsiradus galimybei, sustiprinančią dozę gauti ne po šešių, o po keturių mėnesių, dalis ministrų sakė tuo pasinaudosiantys. Trečiąja vakcinos nuo koronaviruso doze jau pasiskiepijo premjerė Ingrida Šimonytė, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ir aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Ingrida Šimonytė. / I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

„Pagal galiojusį grafiką turėjau skiepytis po naujų metų, tačiau, atsiradus galimybei, bandysiu paankstinti ir dar šiais metais gauti trečią dozę“, – šnekėjo finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Planuoju pasiankstinti, kad parodyčiau pavyzdį. Jei kiti žmonės turi abejonių, gal kažką galėtų įkalbėti pavyzdys.

„Aš planuoju grįžęs iš komandiruotės tikrai registruotis skiepui“, – antrino kultūros ministras Simonas Kairys.

„Kaip tik dariausi antikūnų tyrimą, kuris mane nustebino, nes parodė nelabai kokius rezultatus, tai aš tikrai artimiausiu metu planuoju eiti skiepytis“, – kalbėjo susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Skiepysiuosi, kada tik bus galima. Gal ir planuoju pasiankstinti, kad parodyčiau pavyzdį. Jei kiti žmonės turi abejonių, gal kažką galėtų įkalbėti pavyzdys“, – svarstė A. Armonaitė.

Skiepytis skuba ne visi ministrai

Tačiau skubėti ketina ne visi. „Ne, neketinu. Bet tikrai skiepysiuosi pagal visus reikalavimus“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Norėjau, bet turiu gripo skiepą, tai turiu pralaukti laikotarpį. Palauksiu ir pasiskiepysiu“, – teigė Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

„Mano trečiosios dozės laikas, jei neklystu, yra gruodžio 17 d. Ją ir planuoju pasiskiepyti“, – tvirtino sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pasiskiepyti praėjus keturiems mėnesiams po visiškos vakcinacijos galima su „Pfizer-BioNTech“ vakcina. Sustiprinančią „Janssen“ vakcinos dozę po keturių mėnesių gali gauti tik tie, kurie ir pirmą kartą skiepijosi būtent šia vakcina. Revakcinuotis gamintojo „Moderna“ vakcina galima tik praėjus pusmečiui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
vakcinos neveikia, o as nepasiskiepijes 100 euru per menesi isleidziu testasms kad dirbciau, tuo tarpu skiepyti visus apkretineja covidu ir nesitikrina.

Tegul

Tegul portretas
skiepijasi.Pasiskiepijau du kartus.Daugiau taip nedarysiu ir apsieisiu be Gp.Tai ne vakcinos, o neaiškūs marmalai, kai kada ir be barkodų bei etikečių.Žulikai, melagiai valdžioje, negalima jais tikėti.Čia yra suokalbis su europiniais valdininkais ir žmonių naikinimas

Eksp.

Eksp. portretas
Tai kas vyksta pasaulyje, bus visokių sprendimų ir vilionių skiepytis,bus ir trečias Skiepas. Bus ir ketvirtas ,ir penktas Iki begalybės.Kol pradės masiškai po skiepų mirtį ,kol pasieks iki tokio lygiai ,kokio % mirtingumo reikia.Per mažai ir per silpnas Skiepas matomai,tai stiprina skiepa,kaip minejau dėl ko.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių