Medikai: dar ne vėlu skiepytis nuo gripo

  • Teksto dydis:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, nuo 2016 m. rugsėjo iki 2017 m. sausio 1 d. iš valstybės lėšomis įsigytų 110 tūkst. sezoninio gripo vakcinų dozių, buvo įskiepyta 108 tūkst. 511 (98,6  proc.). Asmens sveikatos priežiūros įstaigose liko nepanaudotos 1 tūkst. 467 sezoninės gripo vakcinos dozės.

ULAC centro medikai primena, kad skiepai yra efektyviausia priemonė, apsauganti nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų bei primena, kad skiepytis dar ne vėlu ir šiandien. Skiepytis rekomenduojama kiekvienais metais viso gripo sezono metu. Gripo sezonas prasideda 40-ąją kalendorinę metų savaitę ir tęsiasi iki 20-osios kitų metų kalendorinės savaitės.

Pasiskiepyti gripo vakcina ypač aktualu žmonėms, priklausantiems rizikos grupėms. Nuo 2007 m. Lietuvoje valstybės lėšomis nuo gripo skiepijami Pasaulio sveikatos organizacijos ir Europos komisijos rekomenduojamų rizikos grupių asmenys:

1. 65-erių metų ir vyresnio amžiaus asmenys;

2. Sergantys lėtinėmis ligomis;

3. Gyvenantys socialinės slaugos ir globos įstaigose;

4. Nėščiosios;

5. Sveikatos priežiūros darbuotojai.


Šiame straipsnyje: gripasskiepaimedikaivakcinos

NAUJAUSI KOMENTARAI

cesnakas

cesnakas portretas
cesnakas nuo rus zodzio cesna pades geriau nei grynas oras anyksciuose ir pigiau ir sveikiau tris skilt supiaustai praryji su saltu vandeniu ir jokiios ligos neima

Ezelis

Ezelis portretas
Kodėl nespausdinami pilnai komentarai???

Erzelis

Erzelis portretas
Nebeverta.,.Sėkmės nesirgti :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių